Eski hakem Ahmet Çakar: "Gözümün önünde şike yapıldı diyorum. Türkiyedeki maçta gözümün önünde Kurt Röthlisberger'le Galatasaray idarecisi şike pazarlığı yaptı, anlaştılar. O zamanlar kumarhaneler açıktı para ordan çıktı diyorum. Bunu söylüyorum" dedi.

FUTBOLDAN ÖMÜR BOYU MEN EDELDİ

O zamanlar Avrupa'nın en iyi futbol hakemlerinden biri olan Kurt Rothlisberger, 1996'da Şampiyonlar Kupası maçını başka bir hakeme şike yapmayı teklif ettiği iddiasıyla ömür boyu men edildi.

UEFA İsviçeli hakemi, “Kurt Roethlisberger, spor için vazgeçilmez olan sadakat, dürüstlük ve sportmenlik ilkelerini ihlal etti” diyerek hakemlikten men etti. Roethlisberger ise kendisini, “Kesinlikle avukatımla konuşacağım. Adımın çamura bu şekilde sürüklenmesine izin vermeyeceğim" diye savundu. 

Söz konusu maç Ekim 1996'da İsviçre'nin Grasshooppers ile Fransa'nın Auxerre takımları arasında oynandı. Maçın hakemi Beyaz Rusya'dan Vadim Zhuk'tu. UEFA, Roethlisberger'in İsviçre takımı adına temasa geçtiğini ve Beyaz Rus hakemin Grasshoppers'ın galip gelmesi için şike yapmasını istediğini tespit etti. 

Roethlisberger, hakemle samimi olduğunu ve böyle bir düzenleme yapabileceğini söyledi. UEFA, Roethlisberger'e tazminat olarak 70 bin dolar önerildiğini söyledi. Bununla birlikte UEFA, Grasshoppers genel direktör Erich Vogel ve kulüp başkanı Romano Spadero aleyhine de soruşturma başlattı. 

ERİC CANTONA: "SATIN ALINIP ALINMADIĞINI SORUYORUM"

Ahmet Çakar: "Galatasaray'daki en kötü maçını oynadı..." Ahmet Çakar: "Galatasaray'daki en kötü maçını oynadı..."

Cantona, L'Equipe'a şunları söyledi: "Avrupa Kupası'nda hakemlerin satın alındığından eminim ve kendime Bay Rothlisberger'in de satın alınıp alınmadığını soruyorum." dedi.

(Fotospor)