Sarı-kırmızılı takım, bu maçın ardından ligde Aliağa Petkim'le karşı karşıya gelecek.

Dört basketbolcumuzun çift haneli sayı ürettiği müsabakada Dylan Ennis 18 sayısıyla en skorer oyuncumuz oldu. Dusan Ristic 10 sayı, 12 ribaunt; Sadık Kabaca 11 sayı, Göksenin Köksal ve Angelo Caloiaro ise 10’ar sayı üretti.

Dengede başlayan maçın ilk çeyreği 19-18 üstünlüğümüzle biterken ikinci periyotta AEK hücumda Strelniex ve Akil Mitchell ile vitesi artırdığı sırada savunmamızı sertleştirdik. Ennis’in dış atışları ile skoru dengeye getiren Galatasaray Nef, ilk yarıyı 36-35 önde geçti. Ennis 11 sayısı ile ilk yarıda öne çıkan oyuncumuz oldu. 

Galatasaray, Zvezdan Mitrovic ile yollarını ayırdı Galatasaray, Zvezdan Mitrovic ile yollarını ayırdı

Üçüncü çeyrekte AEK’nın sayılarına karşı hücumda tıkandığımız sırada Göksenin Köksal hücumda ve savunmada takımı ateşleyerek skoru dengede tuttu. Rakibin üst üste üçlükleri sonrası molaya gittik (02:31, 52-58). Caloiaro’nun üst üste ik, üçlüğüyle farkın açılmasını engelledik. Final periyoduna 61-57 geride gittik. AEK periyodun erken bölümlerinde farkı 7 sayıya kadar çıkarırken Sadık ve Ristic’in sayılarıyla farkı ikiye indirerek 04:28’de rakibi molaya gönderdik. Son bir dakikalık bölüme 75-71 geride giren Galatasaray Nef, sert savunmayla rakibi yakalama şansını elde etse de hücumda istediği isabetleri bulamadı. Faul isabetleriyle farkı açan AEK mücadeleyi 81-71 kazandı.