Sarı-kırmızılı takımımız, evinde oynadığı son 5 maçta 4 galibiyet aldı.

Dee Bost, Dylan Ennis, Göksenin Köksal, Angelo Caloiaro ve Sadık Emir Kabaca beşiyle başladığımız müsabakada dört basketbolcumuz çift haneli sayı üretti. Sadık Kabaca 17 sayı ve 4 ribauntla en skorer oyuncumuz oldu. Dylan Ennis 15 sayı, 6 ribauntla maçı tamamladı. Tyrus McGee 14 sayılık benç katkısı verdi. Dee Bost ise 11 sayı, 5 ribaunt ve 8 asistle galibiyete katkı verdi.  

Sert savunma ile geçen ilk çeyrekte hücum ritmini bulamayan takımımız ilk periyodu … geride geçti. İkinci çeyrekte Sadık Kabaca ve Dee Bost’un üçlükleriyle fark yaratan Galatasaray Nef, çeyrek ortasında sayısal üstünlüğü yakaladı. McGee de devreye girince hücumda zenginleşen takımımız farkı çift haneye çıkardı. Savunmayı da iyi yaparak 34 sayılık sağlam bir ikinci çeyrek performansı ortaya koyan Yenilmez Armada, Dylan Ennis’in son saniyedeki turnikesiyle soyunma odasına 43-29 üstünlükle gitti. 

Sadık Kabaca 12 sayı, Tyrus McGee 11 sayı, Dee Bost ve Dylan Ennis ise 8’er sayı ile ilk yarının öne çıkanları oldu.  

İkinci çeyrekteki muhteşem formunu üçüncü periyoda da taşıyan takımımız 19-14’lük performansıyla farkı artırarak oyuna devam etti. Final periyoduna 7-2’lik başlangıç yaparak farkı 20’lerin üstüne çıkaran Galatasaray Nef, skor avantajını maç sonuna kadar kullanarak maçı 77-54 kazandı. 

Takımımız bu maçın ardından ligin 11. haftasındaki Onvo Büyükçemece Basketbol mücadelesine hazırlanacak.

1.P: 9-14

2.P: 34-15 (43-29)

3.P: 19-14 (62-43)

Ergin Ataman: "Hedefim Galatasaray Başkanlığı..." Ergin Ataman: "Hedefim Galatasaray Başkanlığı..."

4.P: 15-11

Kaynak: Galatasaray.org