Galatasaray’da Kerem harikalar yaratıyor. 2.Lig takımı Erzincanspor’dan gelmesinin ikinci yılında Avrupa’nın devleri takibe aldı. Bu da Sarı-kırmızılıların alt ligleri çok daha yoğun şekilde izlemesine neden oldu.

Galatasaray scoutlarının gözüne çarpan isim ise 2. Lig Beyaz grupta yer alan Eskişehirspor’un 2001 doğumlu dev forveti Onur Arı oldu. 1.95 boyundaki 20 yaşındaki genç oyuncu 26 maçta 11 gol atarken, özellikle hava toplarındaki hakimiyeti dikkat çekiyor.

7+5 DÖNEMİ BAŞLIYOR

Spor Toto Süper Lig'de gelecek sezon 7+5 yabancı kuralı geçerli olacak. Birçok takım bu kurala göre şimdiden harekete geçmeye başladı.

Galatasaray kaleci ve savunmayı yabancılardan, orta sahayı ağırlıklı olarak Türk oyunculardan, forveti ise yabancıdan yana kullanıyor. Galatasaray'da bu sezon düzenli olarak Kerem, Berkan, Taylan forma giydi. Sık sık forma giyenler ise Ömer Bayram ve Emre Kılınç oldu. Galatasaray'ın bu oyuncular dışında çok az forma giyen Alpaslan, Semih Kaya, kiralık Halil Dervişoğlu, Barış Alper Yılmaz'a da süre verdiğine şahit olduk.

Galatasaray'da gelecek sezon da yola devam edecek olan 9 yabancı oyuncu var. Kiralık Pena ve Pulgar'ın sözleşmeleri bitecek. Gomis, Feghouli, Babel de bonservisi Galatasaray'da olup sözleşmesi bitenler. Galatasaray kadrosundaki sözleşmeli yabancıları tutup bu 3 oyuncuyla yola devam ederse hareket alanı kalmayacak.

Sarı kırmızılılar, 8 yabancı kuralında dahi zaman zaman kadro kurma problemleri yaşarken 7 yabancıda bu sorun bir parça daha artacak. Savunma hattının tüm mevkilerinde Ömer Bayram dışında düzenli alternatif olabilen yerli oyuncu yok. Hücumda da Kerem dışında düzenli olarak forma giyen oyuncusu yok. Yunus Akgün geri dönüşüyle birlikte büyük transfer değerinde bir hamle olacak. Bunun dışında Emre Akbaba da Galatasaray için daha değerli hale gelecek.

(Sporx)