Lige verilen aranın ardından taraftarımızla yeniden buluşan takımımız maça çok hızlı bir giriş yaptı. Rakip yarı sahaya kalabalık bir şekilde yerleşen ekibimizde Feghouli, sağ kanattan ilerleyerek ortasını yaptı. Savunma oyuncularından seken top, Onyekuru’nun önünde kaldı. Onyekuru’nun şutunda bir kez daha rakip savunmadan seken topu takip eden Sinan, henüz 1. dakikada Galatasaray’ın yeni yıldaki ilk resmi golünü attı.

Takımımız, 9. dakikada bir tehlikeli pozisyona daha girdi. Belhanda’nın ceza sahası yayının üzerinden yaptığı vuruş savunmadan sekerek Onyekuru’nun önünde kaldı. Altıpasın üzerinde müsait bir pozisyonda bulunan Onyekuru, istediği vuruşu yapamayınca çerçeveyi bulamadı.

Oyuncularımız, konuk ekip üzerindeki baskısını iyice artırdı. Linnes, 20. dakikada sol kanattan taşıdığı topu Ndiaye’ye aktardı. Ndiaye, zaman kaybetmeden topuğuyla Onyekuru’ya pasını verdi. Topla buluşan Onyekuru, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

İlk yarıda ekibimiz, hücumlarını hız kesmeden sürdürdü. Sağ kanattan ilerleyen Belhanda, rakip ceza alanına koşu gerçekleştiren Mariano’ya pasını verdi. Sinan, Mariano’nun bekletmeden kendisine ilettiği topla buluştuğu anda vuruşunu yaptı ve 26. dakikada skoru 3-0’a getirdi.  

Konuk ekip 32. dakikada serbest vuruş kazandı. Moulin’in ceza sahasına ortasında Kone bir kafa vuruşu yaptı ancak top, kalecimiz Muslera’nın kucağında kaldı. Bu pozisyonun bir dakika sonrasında takımımız tehlikeli bir hücum daha geliştirdi. Belhanda’nın pasında topla buluşan Feghouli, ayak içiyle şutunu çekti ancak Altay’ı geçemedi.

İlk yarı Galatasaray’ın 3-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısının ilk etkili atağı takımımızdan geldi. Sol kanattan ilerleyen Sinan, 48. dakikada ceza sahasına girerek şutunu çekti ancak çerçeveyi bulamadı.

Takımımızın, ilk yarıda yağmur gibi gelen golleri bu yarıda da devam etti. Konuk ekibin yarı sahasına 59. dakikada hızlı bir şekilde gelen ekibimizde Fernando’nun pasında topla buluşan Onyekuru, kalenin köşesine yaptığı vuruşla kaleci Altay’ı çaresiz bırakarak farkı dörde çıkardı.

Bu golden sadece dört dakika sonra bu kez sağ kanattan ilerleyen Feghouli, ceza sahasına doğru yerden bir orta yaptı. Arka direkte topu kontrol eden Onyekuru, bu maçtaki kendisinin üçüncü takımımızın beşinci golünü attı.  

Konuk ekip, ikinci yarıda ilk kez 73. dakikada kalemizde tehlike yarattı. Bifouma’nın ceza sahamızın dışından çektiği şutta top, az farkla direğin yanından dışarı çıktı. Ekibimiz, 76. dakikada bir kez daha MKE Ankaragücü’nün kalesinde etkili oldu. Fernando’nun pasında sağ kanatta topla buluşan Mariano, ortasını yaptı. Arka direkte bu ortadan gelen topa iyi yükselen Ndiaye’nin kafa vuruşunda topu, Altay güçlükle uzaklaştırdı.

Takımımızın bu akşamki son golü 86. dakikada geldi. Mariano’nun pasında topla buluşan genç oyuncumuz Yunus şutunu çekti. Kaleci Altay’dan dönen topu Ndiaye, yarım volesiyle tamamlayarak ekibimizin altıncı golünü attı.

Maçın iki dakikalık uzatma bölümünde Belhanda'nın çektiği şutta top, direkten dönünce karşılaşma 6-0'lık skorla sona erdi.

STAT: Ali Sami Yen Spor KompleksiTürk Telekom Stadyumu

HAKEMLER: Alper Ulusoy, Volkan Ahmet Narinç, Hakan Yemişken, Koray Gençerler

VAR HAKEMLERİ: Barış Şimşek, Serkan Çınar

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon (Gökay 84’), Marcao, Linnes (Emre 71’), Fernando, Ndiaye, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Sinan (Yunus 78’)

MKE ANKARAGÜCÜ: Altay, Pinto (Mehmet 68’), Heurtaux (Kone 28’), Djedje, Alihan, İlhan, Faty, Bifouma, Moulin, Kenan (Ozokwo 61’), Kubilay

GOLLER: Sinan (1’, 26’), Onyekuru (20’, 59’, 63’), Ndiaye (86’)

SARI KARTLAR: Moulin (4’), Pinto (16’), Belhanda (16’), Linnes (31’), Fernando (37’), Kenan (57’)