Bir dönem adı Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'la anılan Ali Akman, İzmir ekibinde adeta formanın ne olduğunu unuttu...

Dursun Özbek'ten Fenerbahçe hamlesi: "Hemen yapalım!" Dursun Özbek'ten Fenerbahçe hamlesi: "Hemen yapalım!"

Son 6 maç oynamadı

20 yaşındaki futbolcu önceki haftalarda yedek olarak oyuna dahil olurken, son 6 maçta ise hiç süre alamadı.

Son olarak 1-0 kaybedilen Sakaryaspor müsabakasında 90 dakika görev alan Ali Akman, Erzurumspor FK, Bandırmaspor, Gençlerbirliği, Boluspor, Altınordu ve Pendikspor müsabakalarında şans bulamadı.

Ali Akman, 1. Lig'de gol atamadı

Bu sezon toplamda 12 maça çıkıp 432 dakika sahada kalan Ali Akman, gol sevinci yaşayamadı.

Bursaspor'da parladı

2019-2021 yılları arasında Bursaspor'da forma giyen Ali Akman, yeni sözleşme teklifini kabul etmeyip Eintracht Frankfurt ile 4 yıllık sözleşme imzalamıştı. 2 Şubat 2021'de Bursaspor, yönetim kurulunun oy birliğiyle verdiği kararla Ali Akman'ın "etik dışı transferinden ve davranışlarından dolayı" süresiz kadro dışı bırakıldığını açıkladı. 1 Mart 2021'de Bursaspor, oyuncunun sözleşmesinin karşılıklı olarak feshetti. Bursaspor ile 39 maçta forma giyen Akman, 12 gol atma sevinci yaşadı.

6 gol sevinci

Almanya Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt, Ali Akman ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. 1 sezonluğuna Eredivisie takımlarından NEC Nijmegen'e kiralandı. İlk maçına AFC Ajax karşısında çıktı ve 24 dakika sahada kaldı. İkinci maçında PEC Zwolle'ye gol attı. Ertesi hafta oynanan Heracles Almelo maçında da gol attı ve Eredivisie kariyerine 3 maçta 2 gol atarak başladı. Sonraki 6 maçta gol atamayan Akman, FC Groningen karşısında sessizliğini bozdu. Ardından Heerenveen karşısında da gol attı. Toplamda 28 lig maçına çıkan Akman, 6 gol attı. 

30 Haziran 2022'de bir yıllık kiralık sözleşmesi biten Akman, Eintracht Frankfurt'a döndü. Daha sonra ise sezon başında Göztepe'ye 1 senelik kiralık olarak transfer oldu. Sene sonunda ise tekrardan Alman ekibi Frankfurt'a dönecek.