Divan Kurulu'nda üylerin önüne sunduğu projelerden onay alan Dursun Özbek ve yönetimi, hızlı adımlar almaya devam ediyor.

60 DÖNÜMLÜK ARAZİDAN 10 MİLYAR TL

Galatasaray, Emlak Konut'tan Florya'daki arsayı 40 dönümü 1 milyar 170 milyon liraya satın aldı. Sarı-kırmızılı camia, 60 dönüme ulaşan araziden 10 milyar lira gelir bekliyor.

BORÇLARIN TAMAMI KAPANACAK, KEMERBURGAZ PROJESİ BİTECEK

Böylece Galatasaray, Florya arazisinden elde edeceği parayla hem borcunun tamamını hem de Kemerburgaz tesislerini tamamlamayı hedefliyor.

Rıdvan Dilmen'den Galatasaray yorumu: "Bu Muslera var ya..." Rıdvan Dilmen'den Galatasaray yorumu: "Bu Muslera var ya..."

Galatasaray, Mecidiyeköy'deki Rezidans'ın %70'i olan 134 dairenin satışından total olarak 1.2 milyar liralık gelir sağlamştı. Aslan, Florya'daki arsa adına bu geliri teminat gösterdi.

FLORYA'DAKİ TESİSLER KEMERBURGAZ'A TAŞINACAK

Galatasaray, senelerden beri kullandığı Florya'daki tesisleri Kemerburgaz'a taşıyacak ve Florya arazisine proje kapsamında çeşitli villalar yapılacak. Galatasaray Sportif A. Ş. Başkanvekili Erden Timur daha önce verdiği demeçte, "Florya’nın satışından 10 milyar TL’den fazla gelir planlıyoruz. Florya’ya yapılması planlanan dairelerden 108 tane satılınca inşaat masrafı, 137 tane satılınca da Galatasaray’ın borcu tamamen kapanıyor" açıklamasında bulunmuştu.

CAMİA DESTEK VERİYOR

Galatasaray'ın yaptığı bu projelere Faruk Süren, Adnan Polat, Abdürrahim Albayrak, ve Ali Dürüst gibi birçok yönetici destek vermiş durumda.

Bu isimler Galatasaray'ın son yaptığı lansmanlara da katılım göstermişti.