Zorlu maç öncesi iki takımın da 11'i belli oldu.

İnan Kıraç, Erden Timur hakkında ne dedi? İnan Kıraç, Erden Timur hakkında ne dedi?

Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Robin Yalçın, Caner Osmanpaşa, Goutas, Uğur Çiftçi, Keita, Ulvestad, Saba, Ahmed Musa, Erdoğan Yeşilyurt, Yatabare.

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Van Aanholt, Berkan, Oliveira, Rashica, Mertens, Kerem, Gomis.

Sıfır derecede kapışacaklar

Maçın başlayacağı saatlerde Sivas'ta hissedilen hava sıcaklığı 1 derece olarak tahmin ediliyor. Karşılaşmanın ikinci yarısından itibaren sıcaklığın sıfır dereceye düşeceği, ancak herhangi bir yağış beklenmediği belirtiliyor.

Çalımbay: Puana ihtiyacımız var

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde puan ve puanlara çok ihtiyaçları olduğunu dile getirip, " Galatasaray maçı bu açıdan çok önemli. Tabii ki Galatasaray iyi bir takım. Geniş bir kadroya sahip.Hepsinin farkındayız. Tabii ki onları izledik, analizimizi yaptık. Tek amacımız sahamızda maçı kazanmak. Tek düşüncemiz bu" ifadelerini kullandı.

Ciddi bir üstünlük

Sivasspor, 2005-2006 sezonundan bu yana Aralık / Ocak / Şubat takviminde kendi sahasında çıktığı tüm resmi maçlarda 63 galibiyet, 28 beraberlik, 19 da yenilgi yaşadı. Yiğido kış mevsiminde oynadığı iç saha maçlarında yüzde 82.72 oranında kaybetmiyor. Devlere karşı üstün Sivasspor'un sahasında şampiyonluk adaylarına karşı da ciddi bir üstünlüğü söz konusu.

Yiğido sahasında Galatasaray, Fenerbahçe , Beşiktaş ve Trabzonspor'a karşı 8 galibiyet, 9 beraberlik, 7 de yenilgi elde etti. Yani Sivas, devlere yüzde 70 oranında kendi evinde maç kaybetmedi.