Burak Elmas'ın açıklamaları:

"Galatasaray'ın önünü açmak için her şeyi yaptık. Bu seçim olacak. Anlamıyorlar, tekrar söylüyorum."

SEÇİM 4 - 11 HAZİRAN'DA OLACAK

Ümit Özat: "Galatasaray seni Rams Park'da yer!" Ümit Özat: "Galatasaray seni Rams Park'da yer!"

Üzerimize düşen her şeyi yaptık. Bunu anlamamakta ısrar eden, bunu kendi Galatasaray'ın içi siyaseti için kullanmak isteyenlere tekrar üstüne basa basa söylüyorum, bu seçim olacak. Her seferinde üstüne basa basa bu seçimin olacağını, gereğinin yapılacağını söyledik. Davalarda da tüm hukuki girişimlerde herkesin bilgisi dahilinde hareket ettik.  21-28 Mart tarihinin tüzüğümüze göre yürürlüğe girmesi için en geç Salı'ya kadar yönetim kurulu kararının alınması gerekiyordu.  Seçimin bugün yapılabilmesi adına tüm yönetim kurulu üyelerimizin imzasıyla ilgili mahkemeye başvurarak tedbir kararının kaldırılmasını istedik. Seçim yapılacak fakat tarihle ilgili çok detay var. Burada iki tarih bulunuyor önümüzde. 21-28 Mayıs. Diğeri de üyelerimizin topladığı ve benim de destek verdiğim 4-11 Haziran tarihleri. İki tarih arasında karar vermemiz gerekiyor. Pazartesi bu konuyla ilgili 4-11 Haziran'la olarak karar alacağız. 

BURAK ELMAS DİVAN KURULU TOPLANTISINA KATILMADI

Burak Elmas ve yönetimi, Divan Kurulu Toplantısı'na katılmadı. Elmas yaptığı yazılı açıklamada, "Bu kadar kısa bir sürede olağanüstü toplantı yapılmasını doğru bulmuyoruz. Divan Kurulumuzun bu kararı alma hakkı olduğu kadar, kısa zaman içerisinde istişare yapmadan organize edilen bir toplantıya katılmama kararı da bizim hakkımızdır." dedi.

ABDURRAHİM ALBAYRAK: "YAPMA BAŞKANIM"

"Burak Elmas'ı mali yönden ibra ettim ama idari yönden etmedim. Babası salonda bana gelip hesap sordu. Neden ibra etmedin diye. Böyle bir şey olabilir mi? Ben çok endişeliyim. Yapma başkanım, her şey ortada. Bir ara bu işi benim üzerime yıkmak istediler. Sözde seçimi ben mahkemelere götürüyorum. Her şey ortaya çıktı. Daha da çıkacak. Böyle çamur atmakla olmaz. Mustafa Başkanım döneminde benim istifa etmemi istediniz. 'Niye istifa etmiyorsun?' dediniz. Başkanımız ölüm döşeğindeydi. Ben istifa edemezdim. Ben böyle bir insan değilim. Geçen sene bu kulüp 1 golle şampiyonluğu kaybetti arkadaşlar. Bu sene öyle bir duruma geldik ki, düşme hattındaki takımların maçlarını kaybetmesini bekledik. Galatasaray'ı bu duruma getirdiler. Böyle bir şey olabilir mi?"

(Futbol Arena)