Aslan, Kaan Ayhan ve Zaniolo'dan sonra Adekugbe'yi de kadrosuna kattı. Bu durum Avrupa medyasının da gözünden kaçmadı.

İngiliz The Guardian Gazetesi, "Türkiye'nin en büyük kulübü olan Galatasaray, seneye Şampiyonlar Ligine hazırlık yapıyor" diye yazdı.

İtalya Tutto Sports ise, "Galatasaray, Avrupa'da ses getirecek transferler yapmaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

Bir İtalyan Spor Yazarı ise "Ne oluyor bilmiyorum ama Galatasaray transferde alev aldı. Lig seviyesinin üzerine çıktı" diye konuştu.

İTALYA BASINI ZANİOLO TRANSFERİNİ ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Marco Conterio (TuttoMercatoWeb Şef Editörü): Büyük sürpriz oldu

"Bu transfer herkes için büyük sürpriz oldu. Nicolo, Roma'dan ayrılmak zorunda kaldı, Milan'a ya da Avrupa'nın en iyi kulüplerinden birine gitmeyi bekliyordu. Bence Galatasaray her iki taraf için de en iyi seçenek oldu. Avrupa'nın en yetenekli oyuncularından biri Galatasaray'a geldi. 

Motivasyonu çok yüksek, teknik olarak takıma çok şey katacak. Orada bir patlama yapacağına hiç şüphe yok. Dediğim gibi Zaniolo'nun Milan ile anlaşması bozulduktan sonra en iyi seçenek buydu. Icardi, Torreira ve Mertens'i de getiren aracı George Gardi, İtalya'da kış transfer döneminin en önemli transferini gerçekleştirdi."

Simone Lorini (TMW / ParmaLive): Galatasaray için harika bir fırsat

"Roma yönetimi daha yüksek bir geliri hedeflese de bence herkes için iyi bir anlaşma oldu. Oyuncu gitmek isterken, mutsuz ve takıma katkı sağlamayacak durumdayken yaza bırakmadan transferin olması gerekiyordu. Galatasaray için ise en büyük İtalyan yeteneklerinden birini yeniden değerlendirebilmek harika bir fırsat. Türkiye ligini iyi bilmiyorum ama Zaniolo gibi bir oyuncunun Avrupa'daki herhangi bir üst düzey takıma faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Son derece modern bir oyuncu, fiziksel olarak gerçekten güçlü ve gol atmak konusunda iyi. İstikrarlı bir performansa sahip olması için sürekli kullanılması gerekir çünkü kendi seviyelerinde performans gösterebilmesi için fiziksel olarak her zaman zirvede olması gerekiyor.

Bence transfer çok şaşırtıcı, çünkü birkaç gün önce Bournemouth'u reddeden Zaniolo gibi tam olgunlaşmamış bir oyuncunun Türkiye'ye evet demesini beklemiyordum. İtalya'da da Milan'ın oyuncuya olan ilgisi nedeniyle transfer süreci çok takip edildi ve eminim ki Türkiye'deki yolculuğu yakından takip edilecektir. Ayrıca milli takım yetkilileri de onu izleyecektir."

Alessandro Cavasinni (fcinternews): Şaşırtıcı bir transfer

Donny van de Beek, Frankfurt'a transfer oldu Donny van de Beek, Frankfurt'a transfer oldu

"Roma'daki kariyeri çeşitli nedenlerle bitmişti, Galatasaray'da çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Zaniolo teknik olarak kaliteli bir oyuncu ama aynı zamanda fiziksel anlamda da çok iyi. Galatasaray'a hücum bölgesi için kesinlikle ekstra bir katkı verebilir.

Bournemouth opsiyonunun süresi dolduğunda, her şey Zaniolo'nun Roma'da kalacağına işaret ediyordu. Bunun yerine, kulüple olan sorunlu ilişkisi ve Türkiye'de hala açık olan transfer pazarı anlaşmayı gerçekleştirdi. Kesinlikle şaşırtıcı bir transferdi ama Serie A artık 90'lardaki gibi değil ve İtalyan oyuncuların yurtdışına gitmesine şaşırmıyorum."

Nicolo Zaniolo kimdir?

Doğum tarihi/Yaş: 2 Tem 1999 (23)

Doğum yeri: İtalya (Massa)

Boy: 1,90 m

Mevki: On Numara

Ayak: Sol ayak

Güncel piyasa değeri: 30.00 milyon €

Oynadığı takımlar: Fiorentina U17, Entella U19, Inter U19, Roma, Galatasaray (güncel)

İtalya'da bu sezonki performansı: 17 maç - 2 gol 3 asist - 1,193 dakika