A Spor yorumcusu Levent Tüzemen, Konyaspor - Galatasaray maçından önce Berkan Kutlu'nun Okan Buruk'la birebir görüşme yaptığını aktardı. Tüzemen'in sözler şöyle...

"Maçtan önce hocasına kafa tutarak tehdit etti"

"Yetti artık. Ben Berkan Kutlu'yu Galatasaray formasıyla sahada görmek istemiyorum. Maçtan önce teknik direktör Okan Buruk'a kafa tuttu, 'Ben bu maçta da ilk 11 oynayamıyorsam gitmek istiyorum.' demiş. Adeta hocasına rest çekti. Böyle bir şey olabilir mi? Sezon ortasında bir futbolcu, hocasına nasıl bu sözleri kullanır? Okan Hoca'ya da şunu söylemek istiyorum. Berkan Kutlu'yu oynatmak zorunda mısın? Kaan Ayhan'ı oraya çek stoperde de Emin Bayram'ı oynat. O da olmazsa Torreira'yla ilk 11'e başla skoru aldıktan sonra Berkan'ı oynat. Yanlış tercihler, futbolcuların rehaveti ve kaprisleri mağlubiyeti kaçınılmaz hale getirdi."

"Okan Buruk'a destek şart"

"Galatasaray'daki sorun sadece Berkan Kutlu değil. Takımda çok fazla yıldız futbolcu var. Yönetimin hocanın yanında olması gerekiyor. Destek şart. Bir teknik adam her zaman doğru karar veremez. Kimse robot değil. Burada yöneticilerin ve idarecilerin devreye girmesi gerekiyor. Transferler gayet başarılı ona bir şey söylemiyoruz ama idari anlamda da destek şart."

Berkan Kutlu'nun Galatasaray performansı

Bu sezon Galatasaray formasıyla 23 resmi maçta görev alan Berkan Kutlu, 1 gol atıp 2 asistlik performans sergiledi.

2021-2022 sezonunun başında Galatasaray'a transfer olan 25 yaşındaki futbolcunun bonservisi için Alanyaspor'a 4 milyon Euro bonservis ödendi.

Ertem Şener: "Galatasaray susuyor, Fenerbahçe kavga ediyor" Ertem Şener: "Galatasaray susuyor, Fenerbahçe kavga ediyor"

Berkan'ın Galatasaray'la sözleşmesi 2026'ya kadar devam ediyor.

Okan Buruk futbolcularına teselli verdi

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Konyaspor - Galatasaray maçından sonra soyunma odasında futbolcularıyla bir toplantı yaptı. 48 yaşındaki teknik adam, "14 maçlık galibiyet serisini yakalayan da, 5 puan geriden gelip lider olan da, bu seriye nokta koyan da biziz. Kaldırın kafanızı şimdi daha güçlü ayağa kalkacağız. Taraftarımızla şampiyon olacağız." dedi.

Buruk, öğrencilerine Salı gününe kadar kafa izni verdi. Bu izinden sonra Galatasaray, Milli arayı maçla değerlendirerek 26 Mart Pazar günü Azerbaycan'da Karabağ ile depremzedelere yardım amaçlı bir hazırlık maçı düzenleyecek.