Galatasaray Kulübü, Fatih Terim'in ısrarla istediği Gedson Fernandes transferini dün tamamladı. Sarı-kırmızılılar eski futbolcusu Gedson Fernandes'in transferi konusunda Portekiz Ligi ekibi Benfica ile anlaşma sağladı. Sarı-kırmızılıların Gedson Fernandes ve Benfica'ya ödeyeceği rakamlar da netleşti.

GEDSON FERNANDES'İN MALİYETİ ORTAYA ÇIKTI

Gedson Fernandes'in Galatasaray tarafından 1,5 yıllığına kiralık olarak kadroya dahil edileceği öğrenildi. Sarı-kırmızılıların Portekizli oyuncunun kiralık transferi için Benfica'ya ödeyeceği rakam da belli oldu.

BENFICA'YA 1,5 MİLYON EURO KİRALAMA BEDELİ

Galatasaray Kulübü; Gedson Fernandes'in kiralık olarak transfer edilmesi için Benfica'ya toplamda 1 milyon 500 bin euro kiralama bedeli ödeyecek. Öte yandan 22 yaşındaki tecrübeli orta sahanın Galatasaray'dan kazanacağı ücret de belli oldu.

1,5 SEZON İÇİN GEDSON FERNANDES'E 2,7 MİLYON EURO

Ocak ayında Galatasaray'a transfer olacak olan Gedson Fernandes'in sarı-kırmızılılardan sezon sonuna kadar 900 bin euro maaş alacağı öğrenildi. Portekizli orta sahanın 2022-2023 sezonunda kiralık olarak forma giyeceği dönem için de Galatasaray'dan 1 milyon 800 bin euro garanti ücret kazanacağı ifade edildi.

GALATASARAY GEDSON FERNANDES İÇİN KONTENJANDA YER AÇMAK ZORUNDA

Galatasaray'da Gedson Fernandes transferi tamamlanmasına rağmen yabancı kontenjanında yer açılması gerekiyor. Sarı-kırmızılılar tecrübeli futbolcuyu kadrosuna yazabilmek için en az bir yabancıyla yollarını ayırmak zorunda kalacak.

KİRALIK, BONSERVİS YA DA SÖZLEŞME FESHİ...

Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray'ın Gedson Fernandes transferi sonrasında mevcut kadroda düşünülmeyen bir isimle yollarını kiralık, bonservis ya da sözleşme fesih işlemleriyle ayırması bekleniyor.

(Milliyet)