(Şeker Bayramı tarihleri) 2020'ye az bir süre kala ramazan ayının başlangıcı özellikle de bayram tarihleri araştırılıyor. Peki 2020 Ramazan bayramı ve şeker bayramı ne zaman başlıyor? Oruç hangi gün başlayacak? hepsi haberimizde. İşte ramazan ayı ve bayram tarihleri.

PEKİ 2020 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN? (Şeker Bayramı tarihleri)

Hz. Muhammed'e (s.a.v.) Kur'an ayetlerinin inmeye başladığı, aynı zamanda Müslümanlarca oruç tutulmaya başlanılan ay olan ramazan ayı için İslam alemi sabırsızlıkla bekliyor. Müminler maneviyet dolu bu ayın hangi tarihe denk geldiğini araştırırken bayram tarihleri de merak edilen bir başka konu...

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ramazan ayı 24 Nisan 2020 tarihinde başlayarak, 23 Mayıs 2020 tarihinde sona erecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

  • 24 Mayıs 2020 Pazar 1. Gün
  • 25 Mayıs 2020 Pazartesi 2. Gün
  • 26 Mayıs 2020 Salı 3. Gün

Ramazan Ayının Önemi Nedir?

Ramazan ayı, ayların en faziletlisidir; 'Onbir Ayın Sultan'ı diye adlandırılır.  Peki, neden bu kadar önemlidir? Önemlidir çünkü Kur'an bu ayda inmeye başlamıştır. Ramazan ayında ibadetimiz nefislerimizi terbiye eden oruç vardır. Ayrıca bu ayın içerisinde öyle bir gün vardır ki bu gün bin aydan daha hayırlıdır. Kadir gecesi Ramazan ayının son on günü içindedir. Bu ay müminin din ve dünya işlerinin düzeltmesine yardımcı olan aydır. Bu mübarek ayda edilen dualar kabul olur, yapılan hayırlara katbekat sevabı vardır. Ramazan ayı ile ilgili ayetler ve hadislere bakarak bu ayın ne önemini daha da anlayacaksınız.