Morutan ve Cicaldau'nun da menajerliğini yürüten Becali, Hagi'nin Galatasaray'daki futbolculuk döneminde kazandığı parayı açıkladı.

"GALATASARAY'DA ÇOK ŞEY KAZANDI"

"Hagi, Galatasaray'da 5 yıl içinde istediği her şeyi kazandı. Çok şey kazandı ve yaptıklarını yapma cesareti vardı. Galatasaray'la yaptığımız sözleşmede, ilk anlaştığımızdan yıllık 500 bin dolar daha fazla para istedik. Yıllık 3.5 milyon dolara anlaşmıştık. Maddelere istediğim kadar ekleyebilirdim. Avrupa kupaları için bir rakam yoktu. Şampiyonluk için 200 bin dolar gibi bir limitleri vardı."

"İKİ KUPA KAZANDI, 4 MİLYON DOLAR ALDI"

"Hagi için Avrupa Kupası için 2 milyon dolar prim maddesi koydum. İki kupa kazandı ve 4 milyon dolar aldı. Maç primlerinden, şampiyonluklarından ve benzer bonuslardan falan bahsetmiyorum. O parayla akademiyi açtı."

AKADEMİYİ 2009 YILINDA KURDU

1996-2001 yılları arasında Galatasaray forması giyen Gheorghe Hagi, daha sonra 2004-2005 ve 2010-2011 olmak üzere sarı-kırmızılı takımda teknik direktörlük görevinde bulundu.

Levent Tüzemen'den Vincenzo Montella'ya Fatih Terim tepkisi Levent Tüzemen'den Vincenzo Montella'ya Fatih Terim tepkisi

Gheorghe Hagi, 2009 yılında Köstence'de Gheorghe Hagi Futbol Akademisi'ni kurmuştu. 2021 yılına kadar Viitorul Constanta'nın altyapısı olarak hizmet veren akademi, 2021 yılında bu yana Farul Constanta'nın genç futbolcu akademisi olarak hizmet veriyor.