TFF'nin Milli Takımlardan sorumlu yöneticisi Hamit Alntop, Ümit Milli Takımı teknik direktörlüğü için birçok eski futbolcuyla Riva'da temaslarda bulundu. Fakat bu isimler arasında Arda Turan yer almadı.

Ali Koç, "Arda Turan'ı getirmeyin" dedi mi?

TFF kulislerden çıkan haberlere göre Fenerbahçe camiası, Arda Turan'ın TFF'de görev almasına sıcak bakmıyor, bunun iki sebebi var.

1- Fatih Terim'e yakın olması.

2- Galatasaraylı olması

Fenerbahçeli birçok muhabir ve gazeteci, Arda Turan iddiaları çıkar çıkmaz tepki verdiler.

TFF tepkilerden korktu iddiası

Fenerbahçe camiasının Arda Turan karşısındaki sert tutumu ve Beşiktaş camiasının da Fenerbahçe'nin yanında saf tutması TFF'yi geri adım atmaya zorladı. Ümit Milli Takımının başına geçmek için ekibin hazırlayan Arda, çıkan bu haberler karşısında büyük hüsrana uğradı.

Hamit Altıntop kimlerle görüştü?

TFF yöneticisi Hamit Altıntop, Arda Turan isminin veto edilmesinden sonra başka hocalarla görüşme kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde Sabri Sarıoğlu, Tuncay Şanlı, Uğur İnceman ve Levent Sürme'ye tek tek Riva'da toplantı yapan Altıntop, bu isimleri TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye iletti. Ümit Milli Takımı'nın yeni hocası için son kararı Başkan Büyükekşi verecek.

Arda Turan'ın yeni durağı Eyüpspor mu?

36 yaşında Arda Turan, henüz antrenörlük hayatına start vermedi. Çıkan haberlere göre Turan'ın İbrahim Üzülmez'in yerine Eyüpspor'un başına geçeceği iddia edilmişti. Buna karşılık Eyüpspor kulübü, İbrahim Üzülmez'le yola devam etme kararı aldı. İstanbul ekibinde olumsuz gidişatın olması durumunda Arda Turan'ın yeniden gündeme geleceği iddia edildi.

Okan Buruk'tan futbolculara ikaz: "Aynısını yaşamayalım" Okan Buruk'tan futbolculara ikaz: "Aynısını yaşamayalım"

Arda Turan kimdir?

Galatasaray altyapısından yetişen Arda Turan, 2005 yılında Galatasaray A takımına yükselme başarısı göstermiştir. 2011 yılına kadar Sarı-kırmızılı takımın formasını terleten Arda, rekor bir ücretle Atletico Madrid'e transfer olmuştur. Burada La Liga, UEFA Kupası, UEFA Süper Kupası, Şampiyonlar Ligi'nde finale kalma gibi sayısız başarılara imza atan Milli futbolcu, daha sonra Barcelona'ya transfer olmuştur. Barcelona kariyeri ise Arda Turan için istediği şekilde geçmemiştir. Son senesinde forma şansı bulamayan Arda, Başakşehir'e transfer olmuştur. Daha sonra 2.Galatasaray dönemine başlayan Arda Turan, Eylül 2022 tarihinde futbolu bıraktığını açıklamıştır.