Kabze, 2005-2006 sezonunda Beşiktaş'a İnönü Stadı'nda attığı 2 golün perde arkasını anlattı.

40 yaşındaki eski futbolcunun demeçleri şöyle...

“SEZON BOYU YAŞADIĞIM HER ŞEYİN İLACI OLDU”

"Maçı kazanmaktan başka şansımız yoktu. Berabere de kalsak Fenerbahçe şampiyon oluyordu. Derbi havaları her zaman değişik sonuçlara gebedir. O gün 1-0 mağlup duruma düşmemize rağmen, penaltı kaçırmamıza rağmen oyuna girdim. Allah nasip etti. İki tane gol atıp önümüzdeki haftaya şampiyonluk umutlarını taşıdık. Fenerbahçe takımının çok daha fazla stres yaptığı bir haftaya girmiş olduk. Beşiktaş karşılaşması şampiyonluğun en önemli karşılaşmasıydı. O karşılaşmanın sonucu sezon boyunca yaşadığım her şeyin bir ilacı gibi oldu benim için."

“RÜYAMDA GOL ATACAĞIMI GÖRDÜM”

"Rüyamda gol atacağımı görmüştüm. İlk 11’de oynamayacağımı biliyordum ama gol atacağımı rüyamda görmüştüm. Bir gol görmüştüm ama iki atmak daha güzel oldu. Belki isteğimin dışa vuruşuydu o rüyayı görmek. Baktığında o karşılaşmada iki gol atmak benim için de çok sürpriz oldu. Normalde uzaktan attığım goller çok azdır. İkisi de aynı noktadan, biri sağ biri soldan. Benim için çok güzel bir anı oldu."

“ŞAMPİYONLUK GALATASARAY’IN HAKKI”

"Galatasaray bu sezon çok iyiydi. Galatasaray çok iyi olduğu için Fenerbahçe kötü gibi algılandı. Eline geçen fırsatları değerlendiremedi. Her iki takım da şampiyonluğu bırakmadı. Böyle olunca daha çok heyecanlı oluyor, oyuncular daha çok istiyor. Şu an iki hafta öncesine göre daha farklı. Galatasaray içeride oynayacağı karşılaşmaları kayıpsız geçerse şampiyon olur diye düşünüyorum. Bu sezon şampiyonluk Galatasaray’ın hakkı."

Tümer Metin: "Rams Park'daki derbide fark yaratır" Tümer Metin: "Rams Park'daki derbide fark yaratır"

"GALATASARAY'IN EN KÖTÜSÜ FELDKAMP"

"Feldkamp benimle alakalı hep ön yargılıydı. Çünkü beni hazırlık kampında denemedi bile. Bütün oyuncular hazırlık kampında denenir ama beni hiç denemedi. Galatasaray tarihinin en kötü teknik direktörü olabilir benim için."

“ARDA GÜLER ELMAS NİTELİĞİNDE”

"Arda Güler Fenerbahçe camiası için elmas niteliğinde bir maden. Ne kadar işlersen o kadar parlar. İyi performans sergileyip oyuna katkı sağlıyorsa oynatmak zorundasın. Barcelona bile 16 yaşında oyuncuyu oynattı. Bunun yaş ile alakası yok artık. Bir Ferdi, iki Arda, üç Emre yazarsın, sonra takımı kur. Baktığın zaman bunların oynaması gerekiyor. Oynatmadan oyuncuyu göremezsin. Her oynadığı maçta fark yarattı. Türkiye için büyük bir kazanç. Karakter olarak da düzgün bir karaktere benziyor. Erkenden yurtdışına gidip bizi gururlandırmasını çok istiyorum."