Marsilya kentindeki Veledrom Stadı'nda yapılacak maç TSİ 22.00'de başlayacak. Müsabakayı Polonya Futbol Federasyonundan hakem Pawel Raczkowski yönetecek.

HEDEF GALİBİYET

Galatasaray puanını 6'ya çıkarıp liderliğini perçinlemenin hesaplarını yapıyor. Ligde inişli çıkışlı bir grafik çizmesine rağmen Lazio ile oynadığı ilk maçı 1-0 kazanarak Avrupa macerasına iyi başlayan Sarı-Kırmızılılar'da genç futbolcular, Marsilya karşılaşmasından da galip ayrılarak güven tazelemek istiyor.

"LAZIO MAÇINI TAÇLANDIRIN"

Takımına olan inancını her fırsatta dile getiren teknik direktör Fatih Terim de bu bağlamda oyuncularını zorlu maç öncesi motive etmeye çalışıyor. Fransız ekibinin etkili yönlerine dikkat çeken Terim'in, "Her geçen gün oyununu geliştirmeye çalışan bir takımız. Taraftarlarımız bunu ligde henüz tam olarak göremese de Lazio karşısında gördü. İyi oynadığımız maçı bir şans golüyle kazandık ama galibiyeti hak eden taraf da bizdik. Marsilya önünde de zaferi hak ettiğinizi gösterin ve Lazio galibiyetini taçlandırın" sözleriyle takımına moral verdiği öğrenildi.

"KAZANAMIYORSAN KAYBETME"

Öğrencilerinden öncelikle galibiyeti düşünmelerini isteyen İmparator, 6 maçın sonunda bir üst tura kalmak için 1 puanın da önemine dikkat çekti. İlk olarak ev sahibi olması avantajıyla birlikte taraftarının da desteğiyle Fransızların saldıracağını bilen deneyimli çalıştırıcı, 'Önce durdur, sonra vur' taktiğini sahaya yansıtmayı hedefliyor. Takım savunmasının kusursuz yapılmasını isteyen Terim'in, ardından yakalanacak fırsatlarla 3 puana ulaşmayı hedeflediği ifade edildi.

EN İYİ 11'İYLE SAHADA OLACAK

Lazio karşılaşmasını kazanan 11'iyle sahaya çıkmayı düşünen teknik direktör Fatih Terim, yalnızca forvet konusunda kararsız... Marsilya gibi sert bir deplasmanda Mbaye Diagne'yi ilk olarak sahaya sürmeyi planlayan deneyimli teknik adamın, maçın gidişatına göre Halil Dervişoğlu'nu oyuna sokmayı düşünüyor.

(Sporx)