Eğer Whatsapp'tan ekran görüntüsü aldıysanız yandınız! Whatsapp artık buna da engel getiriyor Eğer Whatsapp'tan ekran görüntüsü aldıysanız yandınız! Whatsapp artık buna da engel getiriyor

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte geleneksel dolandırıcılık yöntemlerinin yerini dijital dolandırıcılık yöntemleri almaya başladı. Pek çok kişinin sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanmaları siber dolandırıcılar için de yeni kapıların aralanmasına neden oldu.

Her geçen gün insanları endişeye sürükleyen ve büyük şaşkınlığa neden olan yeni dolandırıcılık yöntemleri ortaya çıkmaya başladı. Son numaralardan birisi de bilgisayar ortamında sahne ölüm ilanlarının tasarlanması oldu. Sahte ölüm ilanları için sahte kimlikler de hazırlayan dolandırıcılar kişilerin yakınlarıymış gibi bir düzenek kuruyorlar.

Ölüm Mailleri Atıyorlar!

Sahtekarların yeni numaraları arasında sahte ölüm ilanları yer alıyor. Bunun ardından sahte nüfus cüzdanı görsellerinin de hazırlanması ile birlikte Instagram’a ölen kişinin yakınıymış gibi yakını olduklarına dair mail gönderiyorlar. Bununla birlikte bir anlamda sosyal medya platformunu da kandırarak ardından hesabı ele geçirmiş oluyorlar. Aldıkları hesabı ise gerçek sahipleri ulaşınca kendilerine verebilmek için para istiyorlar. Dolandırıcıların geliştirmiş oldukları yöntemler büyük şaşkınlığa neden oluyor.

Yeni Dolandırıcılık Yöntemleri Ağızları Açık Bıraktı!

Son zamanlarda İstanbul Emniyeti sosyal medya kullanıcılarına yönelik harekete geçti. Pek çok kişinin hesaplarını çaldırdıkları için mağdur oldukları ve bu mağduriyetle birlikte emniyete başvuru yaptıkları öğrenildi. Emniyete gelen şikayetler arasında ise genellikle dolandırıcıların kullanıcıları bir şekilde öldü göstererek hesaplarını çaldığı yönünde ifade edildi.

Hazırlanan ölüm ilanı ve ölüm raporu Instagram’ı da kandıracak kadar profesyonel bir şekilde yapıldığı belirlendi. Özellikle sahte nüfus cüzdanı ve ölüm raporu ile desteklenmesi dolandırıcıların ne kadar uzman olduğunu ortaya koyuyor.  Ölüm raporu içerisinde kişinin otopsi bilgilerine ve anne kızlık soy adına kadar yer alması durumun inandırıcılığını artırıyor. Pek çok kişinin bu yöntemle birlikte hesabının çalındığı öğrenildi.