Dev maçla ilgili öne çıkan tüm ayrıntılar buarada...

Saat 22:00'de başlayacak mücadeleyi Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek. Marciniak'ın yardımcılıklarını Pawel Sokolnicki ve Tomasz Listkiewicz üstlenecek. Tomasz Kwiatowski video yardımcı hakem olarak görev yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Rumen Istvan Kovacs olacak.

Dev final, TV8 ve EXXEN'den naklen yayınlanacak ve maçı spiker Mustafa Muratoğlu anlatacak.

Muhtemel 11'ler:

Manchester City: Ederson, Kyle Walker, Ruben Dias, Nathan Ake, John Stones, Rodri, Bernardo Silva, Kevin De Bruyne, İlkay Gündoğan, Jack Grealish, Erling Haaland.

Inter: Andre Onana, Matteo Darmian, Francesco Acerbi, Alessandro Bastoni, Denzel Dumfries, Nicolo Barella, Hakan Çalhanoğlu, Henrikh Mkhitaryan, Federico Dimarco, Lautaro Martinez, Edin Dzeko.

Manchester City, duble peşinde

Teknik direktör Pep Guardiola önderliğinde Manchester City, kupayı kazanarak İngiltere futbol tarihine geçmeye çalışacak. Bu sezon Premier Lig'de ve FA Cup'ta zafere ulaşan City, Devler Ligi'ni de müzesine götürürse, Ada'da Manchester United'dan (1998- 1999) sonra üçleme yapan ilk ekip unvanını elde edecek. City'nin hocası Guardiola, daha önce 2008-2009'da Barcelona'da La Liga'yı, Kral Kupası'nı ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak, üçleme yapmıştı. 

Inter, kupayı 3 kez kazandı

Okan Buruk'tan Mourinho cevabı: "Kimse olmadı..." Okan Buruk'tan Mourinho cevabı: "Kimse olmadı..."

Devler Ligi'ni daha önce 3 kez kazanan (1964, 1965, 2010) ve son olarak 13 yıl önce final oynayan Inter, iki kez de bu turnuvada ikinci (1967, 1972) olan Inter, tarihinde 6. kez final oynayacak. Zorlu mücadele öncesi bu sezon İtalya Süper Kupası ve İtalya Kupası'nı kazanan ekibin teknik direktörü Simone Inzaghi, final öncesi şu açıklamaları yaptı: "Rahat bir durumumuz yok. Manchester City'ye çok fazla saygı duyuyoruz. Ancak onların da aynı şekilde bize saygı duyacağını düşünüyorum. Oyuncularımın hiçbirini başkasıyla asla değişmem. Çok güçlü bir takıma sahip olduğumuza inanıyorum."