Bu maçla ilgili bazı gerçekler ortaya çıktı... Türkiye Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz'un oruç tuttuğu için bazı futbolcuları kadroya almadığı öğrenildi. Detaylar şöyle...

O futbolcular ortaya çıktı

Aykut Kocaman'dan Fernando Muslera sözleri Aykut Kocaman'dan Fernando Muslera sözleri

O isimlerden biri Kerem Aktürkoğlu, karşılaşmadan önce yapılan maç antrenmanında ilk 11'de yer alıyordu. Ancak oruçlu olduğundan dolayı Ermenistan maçına yedek başladı ve müsabakanın ikinci yarısına dahil olarak 1 gol kaydetti.

Abdülkadir Ömür, Barış Alper Yılmaz ve Mehmet Can Aydın da oruç tuttuklarından dolayı maç kadrosuna girmeleri uygun görülmedi. Eren Elmalı, kendini iyi hissettiği için yedek başlayabildi.

Ajansspor'dan Burhan Can Terzi de 5 futbolcunun oruç tuttuğunu Milli Takımdaki yetkililerden doğrulattığını belirtti.

Stefan Kuntz'un maç sonu açıklamaları

Alman teknik adam Stefan Kuntz, 2-1'lik Ermenistan galibiyetinden sonra açıklamalarda bulundu.

"Birkaç oyuncu oruçluydu. Ben futbolcularımın performanslarına göre karar veririm. Sahaya çıkarttığım 11 ve yedekler de benim için bunu gösterir."

"90 dakikalık oynadığımız futboldan memnun kalmadım. Ama galibiyeti hak eden taraf biz olduk. Hırvatistan maçı bizim için farklı olacaktır."

"Ermeni taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Bizi çok güzel karşıladılar."

"İlk 30 dakikada oyunun içerisine bir türlü dahil olamadık. Daha sonra oyunu yavaş yavaş elimize aldık ve istediğimiz neticeye ulaştık."

"Nöroloji doktorlarımız Abdülkerim Bardakçı'nın 2 hafta sahalardan uzak kalacağını söyledi. Biz de kadroya almadık."

Türkiye - Hırvatistan maçı ne zaman, saat kaçta?

28 Mart Salı günü saat 21:45'te oynanacak Türkiye - Hırvatistan karşılaşması TRT1'den canlı yayınlanacak.

Bursa'daki maça taraftarlar büyük ilgi gösterdi. 43 bin taraftarın yer alması bekleniyor.

Sinan Engin: "1 gün oruç tutmayın"

Beyaz TV yorumcusu Sinan Engin, oruç tutan futbolculara tavsiyede bulundu. Engin: "Buradan oruç tutan kardeşlerime söylüyorum, Hırvatistan maçının olduğu gün sahura kalkmasınlar uykularını alıp yemeğini düzenli yiyerek maça çıksınlar. Önemli bir maç bizim için. O 1 günün kefaretini de istediğiniz zaman ödemiş olursunuz." ifadelerini kullandı.

Merih Demiral'den Ermeni tribünlerine "Göreceğiz oğlum"

Milli futbolcularımızdan Merih Demiral, kendilerine yönelik tepki veren Ermenistan taraftarlarının bulunduğu tribünlere "Sakin olun oğlum. Göreceğiz birazdan." şeklinde karşılık verdi.