A Spor yorumcusu Levent Tüzemen, MHK Başkanı Lale Orta'nın demeçlerine çok sert tepki gösterdi. Tüzemen, TFF ve MHK'den aldığı duyumları da aktardı.

"Bu ligde en büyük tehlike hakemler"

"Bakın çok net söylüyorum. Ligde en büyük tehlike hakemlerdir. Kime göre, neye göre karar veriyorlar? Her sene, her dönem bir MHK Başkanı kurban gidiyor. Bu zihniyetin değişmesi gerekiyor."

"Hakemler, Büyükekşi'ye karşı Orta'ya destek verdi"

"Hakemler, Whatsapp gruplarından "Başkanımız Lale Orta'ya destek verelim" mesajları paylaştı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye karşılık hakemler taraflarını belli etmiş oldu."

Galatasaray ve 4 kulüp Mahmut Özgener'e sıcak bakmadı Galatasaray ve 4 kulüp Mahmut Özgener'e sıcak bakmadı

"Siz kimsiniz lan?"

"Bakın size bilgi vereyim bunu bir MHK üyesi ve bir TFF yöneticisinden aldım. MHK'deki yetkili basındaki yorumculara şöyle demiş: 'Lale Orta'nın yanında olun. Ona destek verin.' siz kimsiniz lan? Medyaya ayar vermeye çalışıyorsunuz. Utanmıyor musunuz? TFF'den maaş alıyorsunuz yanlış yapanları koruyorsunuz."

"Ben onların canını okurum"

"Ben MHK Başkanı olsam ne TFF yetkileri ne de hakemler bana operasyon çekemez. Hepsini tek tek hizaya getirir canını okurum. Oradaki başkan kimseden icazet almaz."

"Sabri Çelik olsa neler derdiniz?"

"Eğer MHK Başkanı Sabri Çelik olsa ortalık yangın yerine dönerdi. Nedenini bilmiyorum ama Lale Orta'yı kimse eleştiremiyor.

Zeki Uzundurukan: "TFF Başkanı ve Lale Orta VAR kayıtlarını inleyecek"

A Spor'dan Zeki Uzundurukan da şu ifadeleri kullandı: "Sezon bitiminden sonra TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve MHK Başkanı Lale Orta, VAR kayıtlarını tek tek inceleyecekler ve bazı kararlar verecekler." dedi.

Orta'nın yerine Cüneyt Çakır iddiası

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, MHK Başkanı Lale Orta'yla sezon sonuna kadar yola devam etme kararı aldı. Büyükekşi ve kurmaylarının Cünet Çakır ve ekibine "Sezon sonuna hazırlanın" talimatı verdiği ortaya çıktı.

46 yaşındaki Cüneyt Çakır, aktif hakemlik kariyerine nokta koymadan önce Arap ülkelerinden birçok teklif almıştı. Çakır, ülkesine hizmet edeceğini belirterek kabul etmemişti.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Lale Orta hakkında sessiz kalmış ve MHK Başkanı'nın açıklamalarını resmi siteden yayınlamama kararı almıştı.

Orta'nın TRT Spor'dan önce beIN Sports'a çıkmak istediği bu teklifinin de reddedildiği öğrenildi.