Tüzemen, mücadele öncesi Galatasaraylı futbolculara bazı ikazlarda bulundu.

"İKİNCİLİK - ÜÇÜNCÜLÜK MAÇI"

7 Süper Lig kulübünden Galatasaray'ın kararına destek! 7 Süper Lig kulübünden Galatasaray'ın kararına destek!

"Galatasaray sezonun son maçında derbiyi kazanıp Fenerbahçe zaferinden sonra kupayı kaldırmak ister. Galatasaraylı oyuncular da şampiyonluklarını Fenerbahçe galibiyetiyle taçlandırmayı düşünürler. Fenerbahçeli futbolcular ise lig ikinciliğini kovaladıkları için öncelikle mağlup olmamayı hedefler. Beşiktaş kazanır, F.Bahçe de derbiyi kaybederse Şenol Güneş'in öğrencileri ligi ikinci bitirir. İki takımın da kendi bakış açılarından derbiye yüksek konsantrasyonla çıkacaklarını düşünüyorum. Fenerbahçeli futbolcular da Galatasaray'ın şampiyonluğunu buruk hale getirmeyi hedefleyip galibiyet için farklı performans sergileyebilir."

"FENERBAHÇE BOZMAK İSTER"

Galatasaraylı futbolcular taraftarlarıyla birlikte şampiyonluk gecesini Fenerbahçe galibiyetiyle birlikte kutlamayı hedefliyor. Fenerbahçe de yarışta geçildiği Galatasaray'ın kupa almasına engel olamaz ama galip gelerek mutluluğu bozmaya çalışır.

"BİR ÇİÇEKLE BAHAR GELMEZ"

Jorge Jesus, Galatasaray derbisini kazansa dahi taraftarla barışamaz. Ancak kupayı alırlarsa barış rüzgârları esebilir. Çünkü Portekizli hocanın bu sezon çok kötü bir derbi karnesi var. Bir Galatasaray galibiyetiyle koca sezonda kaybedilen derbilerin üstü kapanmaz.

"2000 YILINDA BİLE OLMADI"

Fenerbahçeli futbolcuların alkışlaması Galatasaray'ın şampiyonluğunu asla büyütmez. Çünkü Galatasaray zaten bu ligin en çok şampiyon olan takımı. Türkiye'ye ilk defa 2000 yılında UEFA Kupası'nı getiren, Süper Kupa'yı kazanan o günkü Galatasaray'ı rakipleri alkışlamamışlarsa şimdi Fenerbahçeli futbolculara, "Gelin Galatasaray'ı alkışlayın" demek popülist bir yaklaşım olur. Galatasaraylı futbolcuları zaten kendi taraftarı hep alkışladı. Tribünlerde mükemmel güzellikler yaratıldı. Kazanılan şampiyonlukla gelen coşku Galatasaraylı futbolculara yeter.

"TAM BİR AKIL TUTULMASI YAŞANIYOR"

Fenerbahçe'nin hakemlere yönelik yaptığı eleştiriler, bana şu benzetmeyi hatırlatıyor... Geline sormuşlar, 'Niye oynamıyorsun?' diye. Gelin de 'Yerim dar' demiş. Koskoca sezonu Adana Demirspor-Fenerbahçe ve Sivasspor-Galatasaray maçıyla özetlemek akıl tutulmasıdır. Hakemler her takım aleyhine fazlasıyla hata yaptı. Galatasaray bileğinin hakkıyla şampiyon oldu, Okan hoca 14 maç üst üste kazanarak bir rekor kırdı. Eğer İcardi sezon başından beri oynasaydı çok rahat gol kralı olurdu.

"OYUNCULAR TUZAĞA DÜŞMESIN"

Gerilimli ve sert bir derbi bekliyorum. Özellikle tribünler ve Galatasaraylı oyuncular, provokasyona dikkat etmeli. Şampiyon olmuş bir takım, sahada sakin kalmalı, rakibin derbiyi gerilim içine taşıma tuzaklarına düşmemelidir. Ayrıca maçı yönetmekle görevlendirilen Abdulkadir Bitigen pozisyonları doğru yorumlayıp gerilime davetiye çıkarmamalı. Skor söylemem ama Galatasaray kazanır.