Fenerbahçe’den aldığı teklif sonrasında Türkiye'de yaşananları yakından takip etmeye başlayan Löw, kendisini en fazla etkileyen üç olayı şöyle sıraladı:

1- FIFA kokartlı hakemlerin sezon ortasında aforoz edilmesi.

2- Taraftarın büyük desteğiyle transfer edilen ve Milli Takımdan eski öğrencisi olan Mesut Özil'in 1 yıl geçmeden kadro dışı kalması.

3- Dünya futbolunun saygın ismi Luis Campos'un danışmanlık yaptığı Burak Elmas'ın ibra edilmemesi.

TÜRKİYE'DE BUNA İZİN YOK

Bu üç olay Alman teknik adamın Türkiye’de ve Fenerbahçe’de çalışma düşünecelerini tamamen değiştirdi. Ali Koç’un kendisine sunduğu vizyondan çok etkilenmesine rağmen 62 yaşındaki deneyimli hoca, “Türkiye’nin ve Türkiye’deki futbol ortamının buna izin vermeyeceği” kanısına kapıldı. Ali Koç’a teşekkür etti. Fenerbahçe defterini kapattı.

JOACHIM LÖW KİMDİR?

3 Şubat 1960 tarihinde Almanya'nın Schönau im Schwarzwald kentinde dünyaya gelen Joachim Löw, 1978 yılında profesyonel futbol yaşantısına başladı. Futbolculuk kariyerinde forvet bölgesinde görev yapan Alman teknik direktör, 17 yıllık kariyerinde Freiburg, Sttugart, Karlsruhe, Schaffhausen, Winterthur ve Fraunfeld formalarını giydi.

1992-1994 yılları arasında formasını giydiği Winterthur'da aynı zamanda altyapı teknik direktörlüğü de yapan Löw, İsviçre ekibinde antrenörlük hayatına başladı. 1994'te Fraunfeld'de oyuncu antrenörlüğü yaptıktan sonra 1996'da Stuttgart'ın başına getirilen deneyimli teknik adam, 1998/1999 sezonunda Fenerbahçe'yi çalıştırdı.

Fenerbahçe'den sonra ülkesine dönerek Karlsruhe'nin başına geçen 62 yaşındaki çalıştırıcı, Aralık 2000'de Adanaspor'un teknik direktörü olarak yeniden Türkiye'ye döndü.

Okan Buruk'un beğendiği Olympiakos'lu 1.96'lık kule! Okan Buruk'un beğendiği Olympiakos'lu 1.96'lık kule!

Akdeniz ekibinin ardından FC Tirol ve Austria Wien takımlarını çalıştıran Joachim Löw, 2004 yılında Almanya Milli Takımı'nda yardımcı antrenör olarak göreve başladı. 2006 yılında Almanya Milli Takımı'nın başına getirilen Löw, 15 yıl Almanya Milli Takımı'nı çalıştırdıktan sonra EURO 2020 sonrası görevinden ayrıldı.

(Fotomaç)