FUTBOL

Luis Campos Galatasaray'dan transfer yapıyor

İspanya La Liga takımlarından Celta Vigo'nun danışmanlığını yapan Portekizli futbol adamı Luis Campos, Galatasaray'dan transfer yapmaya hazırlanıyor.

Abone Ol

Hali hazırda PSG'deki sportif direktörlüğün yanı sıra Celta Vigo'da kulüp danışmanlığına devam eden Luis Campos, Galatasaray'ın genç file bekçisi Jankat Yılmaz'ı gündemine aldı.

Campos'un Jankat Yılmaz'ı 1 yıldır takip ettiği ortaya çıktı.

DİĞER KALECİLERİN ÖNÜNE GEÇTİ

La Liga ekibi için birçok kalecinin öne çıktığı öğrenilirken, kulüpte danışman olarak görevini sürdüren Luis Campos'un ilk sıraya Galatasaray'dan Jankat Yılmaz'ı yazdığı öğrenildi. İspanyol basınında çıkan haberlerde Jankat'ın Avrupa'nın büyük liginde forma giymediği ve en üst seviyeye yeni çıktığı vurgulandı.

500 BİN EURO'LUK TEKLİF KABUL EDİLMEDİ

Luis Campos'un genç file bekçisine olan ilgisinin yeni oluşmadığı ve devre arası transfer döneminde 500 bin Euro'luk teklifle Jankat'ı transfer etmek istediği öğrenildi. Fakat bu teklifin Galatasaray tarafından reddedildiği hatırlatıldı.

GALATASARAY'A YENİ TEKLİF YAPACAKLAR

Bu sebeple Jankat Yılmaz için yeni transfer hamlesinin yaz aylarına kaldığı ve Celta Vigo'nun yeni bir teklif yapma eğiliminde olduğu kaydedildi.

Genç file bekçisinin A takımda yeni olduğu ve önünde kulübün en deneyimli kalecisi Fernando Muslera olduğu için birinci kaleci olmadığına vurgu yapıldı. 18 yaşındaki genç yeteneğin, Türk futbolunun önemli yıldız adaylarından biri olduğu ve Türk Milli Takım'da tüm alt yaş kategorilerinde forma giydiği aktarıldı. İspanyol ekibinde bu transferle bir anlamda geleceğe yatırım yapmayı planladığı belirtildi.

JANKAT'IN PİYASA DEĞERİ

18 yaşındaki Jankat'ın piyasa değerinin 150 bin Euro olduğu ve bu transferin Celta Vigo için çok büyük bir mali yükümlülük getirmeyeceği öğrenildi. Ayrıca La Liga ekibinin bu transferi 1 milyon Euro'nun altında bir rakamla bitirebileceği aktarıldı.

LUİS CAMPOS GEÇEN SENE GALATASARAY'DA GÖREV ALDI

58 yaşındaki Portekizli, geçen sezon Galatasaray'da başkan Burak Elmas'ın danışmanlığını yürütüyordu. Campos, Sarı-kırmızılı kulüpten aylık 100 bin Euro maaş kazanıyordu. Başkan Dursun Özbek'in göreve gelmesinin ardından Galatasaray'daki görevini de bıraktığını açıklayan Campos, fikirlerinin ve ideallerinin Galatasaray'la uyuşmadığını belirterek Sarı-kırmızılı kulübe başarı dilemişti.

Abone Ol