Bülent Ersoy ile ilgili bilgiler burada...

Bülent Ersoy Kimdir? Ailesi...

Ses sanatçısı Bülent Ersoy 9 Haziran 1952 yılında, İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Büyük Diva diye anılan sanatçı, ikizler burcudur. Bülent Ersoy’un boy uzunluğu 1.71 cm’dir. Kilosu 83’dür. Sanatçının saçları siyah renktir. Gözlerinin rengi kahverengidir. Bülent Ersoy 64 yaşındadır. Annesinin ismi Necla Poyraz’dır. Bülent Ersoy’un babasının ismi Fikret Erkoç’tur. Bülent Ersoy’un kardeşinin olmadığı bilinmektedir. Bülent Ersoy küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başlamıştır.

Bülent Ersoy gençlik yıllarından itibaren müzik eğitimi almaya başlamıştır. Bir dönem İstanbul Devlet Konservatuarına giden Ersoy, okulu yarıda bırakmıştır. Çeşitli sanatçılardan şan dersleri alan Ersoy gazinolarda müzisyenlik yapmaya başlamıştır. 1974 yılından itibaren ünlü Maksim Gazinosu’nda sahne alan Bülent Ersoy, bu esnada ‘Erkoç’ olan soyadını ‘Ersoy’ olarak değiştirmiştir. Klasik Türk Müziği sanatçısı olan Ersoy o dönem Trt’de çalışmıştır. 1980 Darbesi ile trans kimliği bahane edilerek 8 yıl sahne yasağına maruz kamıştır.

1981 yılında Londra’da ameliyat olan Ersoy, kadın olmuştur. 1988 yılından itibaren sahnelere geri dönmüştür. Müzeyyen Senar gibi usta isimlerle çalışan Diva, ilk evliliğini Cem Adler ile 1998 yılında yapmış, ikinci evliliğini ise Armağan Uzun ile 2007 yılında yapmıştır. Şuan da Berk Yılmaz ile birliktedir.