Socrates Dergisi yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN Sports- Lale Orta skandalını yorumladı. Usta yorumcu, aldığı duyumları aktardı...

İnan Kıraç, Erden Timur hakkında ne dedi? İnan Kıraç, Erden Timur hakkında ne dedi?

"LALE ORTA, VAR HAKEMİNİ ARIYOR"

"Benim duyduğum hikaye şu; Lale Orta, maçtan sonra VAR hakemini arıyor ve 'Niye kırmızı kart gösterilmedi?' diye öğrenmek istiyor. O da bir açıdan kırmızı kart olmadığını söylüyor."

"Lale Orta'nın açıklamasında 'Maç sırasında VAR'a girilmemiştir' deniyor. 'VAR'a hiç girilmemeiştir' demiyor. Ertesi gün VAR'a giriliyor, görüntüye bakılıyor. Lale Orta, VAR hakeminin doğru karar verdiğini düşünüyor ve müdahale ediyor. Nedense beIN'i arıyor."

"BEIN, GÖRÜNTÜLERİ SİLİYOR"

"Bir de bu pozisyon çok dikkat çeken bir şey değildi. Üzerine bir hafta falan konuşulmadı. Nedense Lale Orta'nın gönderdiği telefondan çekilmiş görüntü oraya konuyor. Telefondan çekilen görüntünün konulmasının nedeni de herhalde beIN, ertesi gün görüntüleri siliyor. Herhalde depolayamadıkları içni siliniyor. Bunu bilmiyorum, bu benim çıkarımım. Ben de orada çalıştığım dönemde öğrendim, ertesi gün siliniyor. Ben de VAR ile ilgili hiç gösterilmeyen bir görüntü sormuştum. Yani 18 kamerayla çekiliyor, yayın yapılıyor, yayın yapıldıktan sonra arabadaki kayıtlar siliniyor, elde özet kalıyor. Çünkü onu depolayacak yer yok. O yüzden telefonla çekilen görüntü ekleniyor."

"BU İŞ BENİM KAFAMA ÇOK YATMADI"

"MHK Başkanı, VAR'a girebilir mi? Eğitim amaçlı girilir. Bu iş benim kafama çok yatmadı." ifadelerini kullandı.