Okan Buruk'tan Bülent Uygun'a gönderme: "Hızlı geldim!" Okan Buruk'tan Bülent Uygun'a gönderme: "Hızlı geldim!"

Yaz transfer döneminde büyük umutlarla Galatasaray’a gelen ancak beklenen çıkışı bir türlü yapamayan Dries Mertens'in ayrılması gündemde... Her fırsatta soluğu eski şehri Napoli’de alan ve fahri hemşerilik unvanı aldığı İtalyan kentinden kopamıyor. Belçikalı oyuncu ''bay'' haftasında da eşi Kate ve oğlu Ciro ile Napoli’nin yolunu tuttu, boşaltmadıkları evlerinde bol bol vakit geçirdiler.

SEZON SONU VEDA

Ortaya atılan iddiaya göre; Mertens'in planı bu sezon beklediği gibi bir sezon geçiremezse yeşil sahalara veda etmek. Daha sonra Napoli’de kendisine verilecek bir göreve hazırlanmak. İtalyan yöneticilerle dahi bu konuda görüşmeler gerçekleştirdi. Dries Mertens’in Galatasaray’la 1+1 yıllık sözleşmesi bulunuyor.

Deneyimli yıldız, Napoli'de 9 yıl futbol oynadı. 2013 yılında PSV Eindhoven'dan 9.5 milyon Euro'ya Napoli'ye transfer olan Mertens, Napoli tarihinin en golcü futbolcusu oldu.

16 YIL SONRA İLK YAŞADI

Galatasaray'ın yıldızı Mertens, kariyerinde 2. kez ligde ilk 7 maçında gol veya asist üretemedi. Mertens bu durumu daha önce 2006-2007 sezonunda yaşamıştı. Hollanda ekibi Utrecht'te ilk profesyonel sezonunda da ilk 7 haftada golle tanışamadı.

(Yeni Akit)