Futbolu bıraktıktan sonra iş dünyasına atılmayı düşünen Mesut Özil'in Meksika kulüplerinden Necaxa'nın ortakları arasında yer alıyor. Mesut, sezon sonu için büyük bir hamle yapmayı planlaıyor...

Fatih Portakal, Galatasaray'dan özür diledi Fatih Portakal, Galatasaray'dan özür diledi

Muslera'ya transfer teklifi yapacak

Fotospor'un haberine göre Meksika ekiplerinden Necaxa'nın en önemli hissedarların birisi olan Mesut Özil, Galatasaray'ın tecrübel file bekçisi Fernando Muslera'yı kadrosuna katmak için girişimlere başladı.

Mesut Özil'in teklifine cevap

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, sözleşmesinin 2024'e kadar devam ettiğini ve kontratı bitene kadar herhangi bir takımla temasa geçmeyeceğini aktardı.

Sadece ABD'den 45 milyon kişi izliyor

Kuzey Amerika bölgesindeki Meksika Ligi'ni ABD'den 45 milyon takipçisi ve izleyicisi olduğu öğrenildi. Bu da TV gelirleri açısından kulüplere yüksek miktarda gelir dağılımı bırakıyor.

Ünlü yatırımcılar da yer alıyor

Amerikalı iş adamı Al Tylis'in önderliğini yaptığı grupta Mesut Özil'in dışında ünlü oyuncu Eva Longoria, ünlü model Kate Upton ve eşi Justin Verlander, Miami Heat'in ünlü basketbolcusu Victor Oladipo, eski sporcu Richard Hamilton ve Shawn Marion ile ABD'li olimpiyat şampiyonu kayakçı Bode Miller da yer almakta.

Club Nexaca takımı hakkında bilgiler

Meksika Ligi'nin köklü takımlarından Nexaca takımının müzesinde 3 Lig şampiyonluğu 8 Meksika Kupası, 2 Kuzey Amerika Şampiyonlar Ligi, 1 Kuzey Amerika Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğu yer alıypr.

Ligde 13.sırada bulunan takımın kadro değeri 26 milyon Euro.

Dünya'nın en zengin 49.sporcusu

34 yaşındaki Mesut Özil, Gazete Oksijen'in haberine göre bundan 2 yıl önce Dünya'nın en zengin 49.sporcusu olarak yer alıyordu. Özil'in yıllık 28.7 milyon Dolar'lık kazancıın olduğu biliniyor.

E-Spor'da 2 takım sahibi

2018 yılında kendi markasıyla M10 adında hem Fornite hem de FIFA'da yarışan ortaklarıyla 2 E-Spor takımı kurdu.

Mesut Özil'in futbolculuk kariyeri

Schalke altyapısında yetişen Mesut Özil, sırasıyla Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahçe ve Bşaakşehir formaları terletti.

Özil, futbol hayatında sayısız kupalar kazandı: 1 Dünya Kupası, 1 La Liga, 4 Fa Cup, 1 İspanya Kupası 1 Almanya Kupası, 1 İngiltere Süper Kupası, 1 İspanya Süper Kupası, 1 U21 Avrupa Şampiyonu.