Hull City'den Kerem Aktürkoğlu hamlesi! Gözü kararttı... Hull City'den Kerem Aktürkoğlu hamlesi! Gözü kararttı...

Konyasporlu Ahmet Oğuz'un itirafından sonra iki hakem de Lale Orta yönetimindeki MHK'yi zor durumda bıraktı. Zorbay Küçük ve Serkan Tokat'la ilgili Merkez Hakem Kurulu'nun uygulayacağı yaptırımlar ortaya çıktı.

Küçük ve Tokat'a maç yok

* Orta hakem Zorbay Küçük'e 2-3 hafta maç verilmeyecek.

* Zorbay Küçük ve Serkan Tokat, sezon sonuna kadar Galatasaray maçlarında görev alamayacak.

* Gözlemciler tarafından bu maçta düşük not alan Zorbay Küçük'ün FIFA kokartını alma şansı azaldı.

Ahmet Oğuz'un açıklamaları etkili oldu

MHK'nin bu kararı vermesinde pozisyonun içinde yer alan Ahmet Oğuz'un kırmızı kartı hak ettiğine dair açıklama yapması çok etkili oldu.

30 yaşındaki defans oyuncusu Beyaz TV'ye yaptığı açıklamada, "Pozisyona ilk baktığımda sarı kart verilebileceğini düşünmüştüm. Ama yanıldım. Özür diliyorum. Bu pozisyona kırmızı kart verilse de haksız bir karar olmazdı." ifadelerini kullandı.

MHK'de 50 yıldır Tokat saltanatı sürüyor

Eski hakem Metin Tokat, Konyaspor - Galatasaray maçının VAR hakemi Serkan Tokat'ın amcasıdır. Serkan Tokat'ın 80'ler ve 90'larda görev yapan eski hakemlerden Muammer Tokat ve Talat Tokat'la akraba olduğu da bilinmektedir.

Serkan Tokat emekli olabilir

Aktif hakemli kariyerini noktalayan Serkan Tokat'ın sezon sonunda emekli olabileceği konuşuluyor. Sivasspor - Galatasaray maçının VAR hakemi Özgüç Türkalp gibi önce orta hakemliği ardından VAR hakemlik kariyerini noktalaması bekleniyor.

Zorbay Küçük'ün Galatasaray performansı

Zorbay Küçük'ün yönettiği 6 maçtan Sarı-kırmızılı takım, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı.

Fatih Terim, Zorbay Küçük'ü uyarmıştı

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim, Sarı-kırmızılı takımın maçını yöneten Zorbay Küçük'e sert tepki göstermişti. Deneyimli teknik adam, hem kendisine hem de futbolcularına sert ithamlarda bulunan Zorbay Küçük hakkında şu sözleri kullanmıştı:

"Bak Zorbay Küçük, genç bir hakem olduğunu biliyorum. Ama bizim maçımızı yönetme şeklinde oyuncularımla ve yardımcılarla konuşma tarzın ve beden dilin herşeyi açık açık gösteriyor. Arda Turan'a ve yardımcı hocalarımdan Necati Ateş'e kullandığın dil hoş değil. Madem bu kadar bizle tartışmaya gireceksin onun yerine VAR'la tartışın ve en doğru kararı verin. Bu yaptıkların hiç hoş olmadı." dedi.