Jose Mourinho'nun ekibi 43. dakikada Lorenzo Pellegrini ile öne geçti ancak yenilgiyi önleyemedi. Bodo / Glimt'e galibiyeti getiren goller 56'da Wembangomo ve 89'da Vetlesen ile geldi.

Roma'nın hocası Jose Mourinho ise karşılaşma sonrası maçın Türk kökenli Hollandalı hakemi Serdar Gözübüyük'e yüklendi. Mourinho, "Hakem, bizim çok net 2 penaltımızı görmedi. Rövanşta daha iyi seviyede bir hakem olacağını umuyoruz" dedi.

SERDAR GÖZÜBÜYÜK KİMDİR?

Mehmet Ayan: "Ali Koç, Okan Buruk'a ayıp etti" Mehmet Ayan: "Ali Koç, Okan Buruk'a ayıp etti"

1985 yılında Hollanda’da dünyaya gelen Serdar Gözübüyük baba tarafından aslen Adana Ceyhan’lıdır. Seneler öncesinde ailesi Adana’dan Hollanda’ya işçi olarak göç etmiş, Gözübüyük’de Hollanda Haarlem’de doğmuştur. Profesyonel Hakem olarak uzun senelerdir Hollanda’da hakemlik yapmaktadır.

Hollanda’da profesyonel olarak düdük çalan ilk ve Türk asıllı hakem’dir. Ayrıca Hollanda’nın FİFA kokartlı en genç hakem ünvanının da sahibidir.

Henüz 16 yaşında iken Hollanda’nın çeşitli alt lig kulüplerinde futbol oynamış ancak kısa süre içerisinde futbol kariyerini noktalamıştır. Ardından 2006 senesinde hakemlik yapmaya başlamış, ilk maçını Hollanda liglerinden Eredivisie’de 2009-2010 sezonununda yönetmiştir. 2 Mayıs 2010 tarihinde ise Heracles Almelo – ADO Den Haag karşılaşmasında düdük çalarak Hollanda Ligi’nde 24 yaşında iken düdük çalan en genç hakemi olmuştur.

1 Ocak 2012 tarihinde ise FIFA kokartını takmış, ilk UEFA Avrupa Lig karşılaşmasını 12 Temmuz 2012 yılında Borac Banja Luka ve Čelik Nikšić arasında oynanan karşılaşma ile yönetmiştir. 2011-2012 sezonunda 20 maç sonunda 7.075 ortalama puanı almış ve Hollanda’nın en başarılı hakemi seçilmiştir. Ayrıca 2012 yılının Eylül ayında Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) tarafından verilen “Altın Kart” ödülünün sahibi olmuştur.

(NTV)