Süper Lig'de ilk devreyi 17 puanla 15. sırada tapatan Akhisarspor, devre arası transfer döneminde müthiş bir takasa imza atıyor. Akigo'nun, süresiz kadro dışı bıraktığı Ukraynalı forvet oyuncusu Yevhen Seleznyov'un şampiyonluk adaylarından Galatasaray'la anlaştığı iddia ediliyordu.
Seleznyov'un menajeri Galatasaray'la transfer görüşmesi yaptıklarını açıklarken, yeşil-siyahlı kurmayların, Seleznyov'a karşılık sarı-kırmızılı takımdan iki genç oyuncuyu takas olarak istediği öğrenildi. Akhisar yönetiminin, teknik direktör Cihat Arslan'ın da onayıyla Galatasaray'dan Muğdat Çelik ve Ahmet Çalık'ı istediği, görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

TERİM DE SICAK BAKIYOR

Her fırsatta Galatasaray'a gitmek istediğini söyleyen Yevhen Seleznyov transferine sarı-kırmızılı takımın tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim'in de sıcak baktığı belirtildi. Terim'in, ara transferde yüksek maliyetler nedeniyle elinin kolunun bağlandığı, Seleznyov'un takas yoluyla alınmasından yana fikir belirttiği gelen haberler arasında.
G.Saray'da kadroda yer bulamayan defans oyuncusu Ahmet Çalık ve Akigo'nun eski oyuncusu Muğdat Çelik'in de Akhisarspor'un teklifine sıcak baktıkları konuşuluyor. Süper takasın 1 Ocak'ta başlayacak ara transfer dönemiyle gerçekleşmesi planlanıyor.

AKHİSARSPOR'UN NOTU ZAYIF

Akhisarspor, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet ve 17 puanla küme düşme hattının hemen üstünde 15. sırada kapattı.
Ligde oynadığı keyif veren futbolunu puana yansıtamayan Akigolar, sezona teknik direktör olarak Safet Susic ile başladı, 7. haftada Cihat Arslan'ı dümene geçirdi. Akhisarspor, bu sezon seyircisi önünde oynadığı maçlarda istediği performansı da sergileyemedi. Yeşil-siyahlılar, sahasındaki 9 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. Akigolar, sahasında Galatasaray'ı 3-0, Göztepe'yi 1-0 ve Fenerbahçe'yi de 3-0 yenerken, Çaykur Rizespor, Sivasspor, BB Erzurumspor ve Konyaspor karşılaşmalarından 1 puanla ayrıldı. Akhisarspor, Trabzonspor ve Bursaspor'a ise evinde boyun eğdi.