Geçen yıl Galatasaray'da 19 Haziran'da yapılan seçimde 897 oy alarak üçüncü olan ve bu kez 30 Nisan'daki kongrede Eşref Hamamcıoğlu ile yarışacak olan Metin Öztürk, planlarını, hedeflerini anlattı. (Fanatik)

İşte Öztürk'ün sözleri:

'Orta sahayı toparlayacağız'

"Kiralıktan dönenlerden hemen değerlendirmeyi düşündüğümüz Yunus, Emre Akbaba, Okan ve Oğulcan var. Bunları şahsen çok beğeniyorum. Biz geçen sene Oğulcan'ı da yaktık. O kavgaların içine soktuk. Madem 1.2 milyon Euro'yu ödeyecektik bu gürültüyü neden koparttık? Çocuğun da futbolu sekteye uğradı. Biz bunları kazanacağız. Ama özellikle orta saha bizim en dağıldığımız, eksiğimizin en net olduğu bölge. Bırakın teknik heyeti, taraftar da orta sahanın dağıldığını görüyor. Orta saha insanın omurgası gibidir. Biz bu omurgayı yeniden yapacağız."

'Hakan Çalhanoğlu'nu düşündük'

"Galatasaray'da yıldız oyuncu ve transfer işi bitmez. Doğru paraya almak önemli. Örneğin Belhanda geçen sene kalsaydı şampiyon olurduk. Sonra Belhanda yarı paraya Adana Demirspor'a gitti. Biz geçen sene ihtiyacımızın 10 numara olduğunu düşünüyorduk. Bu arayışlar içerisindeyken menacerlerle görüştüm. Hakan Çalhanoğlu ile hiç konuşmadık ama düşündüğümüz oyunculardan bir tanesiydi. Fedakârlıklar ve çözümlerle bize gelebilirdi, biz de bugünkü sıkıntıları yaşamazdık. O gün bonservisi elindeydi. Şimdi bir kulüpte."

'Terim'in hocalık bölümü tamamlandı'

Aykut Kocaman'dan Fernando Muslera sözleri Aykut Kocaman'dan Fernando Muslera sözleri

"Fatih Terim bizim divan üyemiz. Fatih hocadan başka şekilde faydalanmak lazım. Şu anki yangını söndürürken olacak ekibin içinde Fatih hoca ile ilgili yapabilecek hiçbir şey yok. Belki de bir sonraki seçimde başkan adayı olacak. Beckenbauer yaptı biliyorsunuz Bayern'de. Artık hoca o seviyeye geçti. Yani hocalık bölümü en azından Galatasaray tarafında tamamlandı. Yönetici olabilir, ombudsman olabilir. Akıl hocası olabilir. Geçen sefer de bu popülizmin içinde olmadık. Seçimi büyük oranda etkilemiştir. Şimdi 40 oyla kazandığınız bir seçimde 20 oy yer değiştirirse dengeler farklı olur. Fatih hoca seçimi 20 oydan fazla etkilemiştir."

İşte Metin Öztürk'ün Nuri Şahin ve teknik direktör açıklaması:

"Nuri Şahin ile hiç görüşmedik. Zaten mevcut hocamız var. Bakarsınız Torrent ile konuştuğumuzda bizi projeleri ile ikna eder. Ama hocamızla yolları ayırdığımızda benim tercihim Türk hocadır dedim. Galatasaray'la özdeşleşmemiş biri ile masaya oturmamız mümkün değil. Kimya tutmaz. Nuri Şahin konusunun nereden çıktığını bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla bir antrenör lisansı yok. Bu tip hocalar biliyorsunuz bir anda 5 maç, 7 maç kazanır sonra bir anda çökerler. Galatasaray'ın böyle bir riske girecek durumu yok. Bence Nuri Şahin hocanın menacerinden kaynaklanan, hocasını parlatıp Antalyaspor'la iyi bir kontrat yapabilmesi ile ilgili bir durum..."

'Okan hoca önceliğimiz'

"Geleceği olan bir hocamızdır. İnşallah 5-6 sene sonra Milli Takımımızda görürüz. Ama şu anda Galatasaray'a gelebilecek çapta bir hoca değil. Biz hiç ilgilenmedik. Beğendiğimizi söyledik. Hâlâ da beğenim devam ediyor. Ama Nuri Şahin hocanın şu anda Galatasaray'ı kaldırması çok zor. O ancak orta sıra takımlarla ilerler ve pişer, 4-5 sene sonra Galatasaray'ın alternatiflerinden biri olur. Okan Buruk ise mevcut hocayla çalışmazsak öncelikli düşündüğümüz isimlerden biri. Ne kendisi ne de menaceriyle görüşmedik. Benim şu an Galatasaray adına biriyle konuşmaya hakkım yok."

(Fanatik)