Konuyla ilgili A Spor'a konuşan Levent Tüzemen, Galatasaraylı bir yöneticinin kendisini aradığını ve Okan Buruk'un kadro ve oyuncu tercihlerine eleştirilerde bulunduğunu ifade etti.

"Okan Buruk maçı okuyamadı"

"Beni arayan yönetici arkadaşım aynen şöyle söyledi, 'Abdülkerim, Berkan ve Icardi maçta resmen sürünüyorlar. Icardi ve Berkan erken oyundan çıkabilirdi. Abdülkerim de Nelsson'un yokluğunda tel tel döküldü. Maçın sonuna gelmeden resmen sahada süründüler. Bu oyuncular bu kadar kötüyse, Gomis'i almak istemiyorsan Zaniolo'yu kanada Barış Alper'i ise forvete atabilirdin. Maalesef Okan Hoca bu maçı iyi okuyamadı, analiz edemedi.' dedi."

Şapkasını önüne koydu

Maçtan birkaç gün sonra Okan Buruk ve teknik ekibin, nerde yanlış yaptıklarına dair bir analiz yaptığı ve tek tek notlar aldığı kaydedildi.

Prandelli'den Fenerbahçe'nin hoca adayına olumsuz sözler! Prandelli'den Fenerbahçe'nin hoca adayına olumsuz sözler!

Icardi ve Torreira'ya uyarılar, Zaniolo'ya ise ekstra idmanlar

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, takımdaki eksikleri ve deformeleri tek tek tespit etti. 48 yaşındaki teknik adam, özel hayatıyla oynadıkları futboldan çok magazin basınında ve sosyal medyada gündeme gelen Mauro Icardi ve Lucas Torreira'ya dikkat etmesi için telkilerde bulundu. Konyaspor maçında 90 dakika sahada kalan Icardi, girdiği tüm pozisyonları elinin tersiyle kenara itti. Torreira ise sonradan oyuna dahil olmasına rağmen hiç varlık gösteremedi.

Bu arada yeni transferlerden Nicolo Zaniolo'ya teknik ekibin talimatları doğrultusunda bireysel anlamda ekstra idmanlar eklenecek. İtalyan futbolcunun Milli aradan sonra Adana Demirspor karşısında yüzde 100 hazır hale gelmesi planlanıyor.

Okan Buruk'un Galatasaray performansı

30 Haziran'da Galatasaray'ın başına geçen Okan Buruk, Sarı-kırmızılı takımda çıktığı 28 resmi maçta 22 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetlik sonuçlar elde etti. Genç teknik adam, bu sonuçlarla 2,46'lık puan ortalaması tutturdu.

Okan Buruk'un sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Galatasaray yönetimi, Buruk'un sözleşmesinde yer alan 1 yıllık opsiyonu kullanmayı düşünüyor.

2 kupa kazandı

Daha önce Türkiye A Milli Takımında yardımcı antrenörlük, Elazığspor, Gaziantep, Sivasspor, Göztepe, Akhisarspor, Rizespor ve Başakşehir'i çalıştıran Okan Buruk, teknik adamlık kariyerinde 2 kupa kazandı.

2017-2018 sezonunda Akhisarspor'la Türkiye kupası ve 2019-2020 sezonunda Başakşehir'i Süper Lig şampiyonu yaptı.