48 yaşındaki teknik adamın demeçleri şöyle:

"7-3 KAZANABİLİRDİK"

"Futbolcu olarak ilk derbim Beşiktaş'a karşı oynadım ve 2 gol attım. Bugün de takım olarak 2 gol attık. Kazanmak sevindiriciydi. Beşiktaş'ı da tebrik ediyorum. Kazanmak için ellerinden geleni yaptılar. Kazanınca hoca dokundu oluyor, kaybedince hoca yanlış yaptı. Her hoca bir şey deniyor. Sahada bir şeyleri belirleyen oyunculardır. Biz takım olarak oynarsak kazanırız dedim. İlk yarıda tam olarak üstümüzde bir tutukluk vardı, 1-0'dan sonra bile. İkinci yarıda oyuna çok hakim olduk. 2-1 bitti ama 7-3 bitebilirdi."

"ÇOK GOL ATABİLİRDİK"

"11. topumuz oldu direkten dönen, rekora gidiyoruz. Galatasaray'da sonlandırma eksik deniyor ama bazen top 3 direk arasından geçmiyor, direğe vuruyor. Düzeltmemiz gereken şeyler. 2 hafta önce muhteşem başlangıç yaptık. Gol rekoruna giderken hakem hatası oldu. Bugün takım olarak elimizden geleni yaptık. Beşiktaş'ın da şansları vardı ama kazanmayı hak ettik. Çok gol atabilirdik."

"G.SARAY EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAK"

"Beşiktaş'ın çok fazla uzun top oynayacağını biliyorduk. Nkoudou, Cenk görünce bunu oynayacaklarını anladık. Maçın büyük bölümü böyle oynandı. Bazen ikinci topları almakta zorlandık. Oyun olarak daha kaliteli oynayan, daha modern oynayan taraftık. Bu oyunun karşılığını 2-1 ile aldık. Hedeflerimiz devam ediyor. Ligin çok başı. Üst üste 2 maç kazandık ama hiçbir şey kazanmış değiliz. En zorlu fikstürü oynayan takımız. Çok zorlu bir fikstürdeyiz. İyi oynayıp kaybettiğimiz puanlar vardı. Genel olarak bakınca Galatasaray daha iyi olacak. Bugünkü oyunu kendi adıma abartmıyorum. Daha iyisini yapabilecek takımız. Oyuncularım ellerinden geleni yaptılar. Bugün çok iyilerdi. Taraftarlara bu galibiyeti vermek, onlarla bu galibiyeti kutlamak çok önemli. Galatasaray hedefleri doğrultusunda en iyisini yapmaya çalışacak.

"BEKLENTİMİZ ÇOK"

"Dizilişimiz ile Mertens'i Icardi'nin yanına sokmaya çalışıyoruz. Statik olan, 'box'ın içinde olan Icardi. Topları Icardi'ye getirirsek atacağını biliyoruz. Ceza sahası içinde hedefimiz o. Bu hafta bunun için çok çalıştık. Icardi, baştan sona hücum presini de çok iyi yaptı. Tam bir takım oyuncusuydu. Muhteşem oynadı. Galatasaraylılar'ın ondan çok beklentisi var. En iyisini yapmaya çalışıyor."

"MUSLERA DİLE GETİRDİ"

"Kazandıktan sonra hedeflerimiz Muslera dile getirdi ve arkadaşlarına hatırlattı. Birbirimize sarılmamız çok önemli. Tesiste böyleyiz ama kazanınca birliktelik daha farklı bir boyuta geliyor. Muslera, takım kaptanı olarak takıma karşı sorumluluklarını doğru yerine getiriyor. Takım ruhunu ortaya çıkarmak için konuştu Muslera maç sonunda."

"FARKLI OLMALIYIZ"

"Bu maçın sonucu daha farklı olmalıydı. İsteyen takım bizdik."

"DAHA ÇOK ATMALIYIZ"

"Daha çok gol atmamız lazım. 2 tane direkten dönen top, kaçan pozisyonlar vardı. Daha erken bitirebilirdik. Hedeflerimiz devam ediyor. Gelecek hafta zor bir maçımız var. Bilincindeyiz. Zor bir fikstürdeyiz. Tam istediğimiz puanda değiliz ama daha iyi olacağız."

"İYİ VE KARAKTERLİ OYUNCULAR"

"İyi çalışan ve iyi karakterli oyuncuların yer aldığı bir takımız. Galatasaray, disiplini ve arkadaşlığıyla iyi bir gruba sahip. Oyuncularımın kişilikleri ve karakterleri iyi. Bir şekilde aklımızı, zekamızı da sahaya koymalıyız dedim. Maçın son bölümünde, maçı bitirmeyi başardık."

"35 ŞUTTA HERKES MUTSUZ"

"Büyük takıma yakışır bir oyun oynuyoruz. Bunu 2 hafta önce Alanya maçında gördük. 30 dakika insanları çok mutlu edecek, skor, pas, asist, gol her şey vardı. Bir hakem hatası 2 puan kaybettirdi bize. Bu kaliteyi her zaman ortaya koymaya çalışıyorsunuz. Karagümrük'ü 2-0 yendik, 35 şut atmışız herkes mutsuz. Herhalde mutlu etmek için 100 şut atmamız lazım. Rakip 10 kişiydi diyorlar. Biz 10 kişi kalınca söylemiyorlar. İnsanlar hep bir şey buluyor. Biz modern futbol istiyoruz. Büyük takım önde baskı yapar, hücum yapar, topa sahip olur, rakip ceza sahası içinde çoğalır. Bizim ulaştığımız rakamlar bunu gösteriyor ama içeri atamayınca haksız oluyorsunuz."

"ŞANSSIZLIK..."

"11 kez direkten top dönmüş. Topu üç direk arasına atmak gerekiyor. Her şeyi de şanssızlığa bağlamak istemiyorum ama..."

"FORMAYI İSTİYOR"

"Barış Alper formayı isteyen, çalışan ve fiziksel olarak güçlü bir oyuncu. Bazen bir oyuncuyla başlar, bir diğeriyle bitirirsiniz. Kerem de oyuna girince çok iyi işler yaptı. Bu önemliydi bizim için. İlk yarı zaman zaman Sergio ve Lucas baskıda arkada kaldılar. Öndeki baskıalrımız tam olarak çıkmadı. İkisinden birinin Josef'e baskıya gitmesini istedik. Rakip çok fazla uzun top oynuyor. Baskıyı tam kuramıyorsunuz. Kaleciden, stoperden geçtiler. İstediğimiz baskı ortaya çıkmadı ama ikinci yarı saha ve alan paylaşımımız, baskımız daha iyi oldu."

"DÜNYANIN EN GARİP FİKSTÜRÜ"

"Dünyanın en garip fikstürüdür yaşadığımız. Bu kadar çok deplasmanda, bu kadar az sahamızda oynadık. İki maçta da hakem hatasından sahamızda 10 kişi oynadık. Zaman zaman oyun parlıyor, eksiliyor; bunu 90 dakikaya yaymalıyız."

TRANSFER AÇIKLAMASI

"Milot Rashica'nın bonservisi ile ilgili bir tasarrufunuz olacak mı?"

"Galatasara'a yakışan bir oyuncu. İleride yönetimimiz gerekli şeyleri yapar. Takımımızda olmasından çok mutluyuz."

BAŞAKŞEHİR MAÇI AÇIKLAMASI

"Başakşehir, benim için önemli ve değerli bir kulüp. Futbolculuğumun son yıllarında o kulüpte yer aldım. Teknik direktör olarak da bulundum. Başakşehir, ligin zor takımlarından biri. Topu rakibine kolay kolay vermeyen, hücum için acele etmeyen bir takım. Taktiksel olarak Emre Hoca, takımını maç maç değiştiriyor. Rotasyonu da çok iyi götürüyor. Zor bir maç olacak. Bizim hedefimiz 3'te 3 idi. Karagümrük, Beşiktaş ve Başakşehir. 3'te 3 için elimizden geleni yapacağız. Dünya Kupası arasına kazanarak gitmemiz gerekiyor. Zor bir fikstürden geçtik, geçiyoruz. Devamı da zor ama fikstürün daha normal döndüğü bir yere gideceğiz. O yüzden Başakşehir maçı önemli."

"TRANSFER DÜŞÜNMÜYORUZ"

Erbatur Ergenekon: "Okan Buruk her türlü başarılı olacak..." Erbatur Ergenekon: "Okan Buruk her türlü başarılı olacak..."

"Transfer düşünmüyoruz. Önceliğimiz elimizdeki oyuncuların gerçek performansını ortaya çıkarmak. Çok geç bir araya geldik. Seçim, benim gelmem, transfer, transferin son günü 5 oyuncunun gelmesi. Şu anda hiçbir mevkiye transfer düşünmüyoruz. Ocak ayını bilemeyiz tabii ama düş

"AVANTAJLI HALE GELECEK"

"Ligin ikinci yarısında fikstür çok net avantaj haline gelecek. Her maç zor, her maçın ayrı hikayesi var. Herkes birbiriyle baş edebiliyor."

"KALİTEMİZİN ALTINDA"

"Bu zamana kadar topladığımız puanlar, kalitemizin altında kaldı. Trabzonspor ve Adana Demirspor deplasmanlarında iki tane 3 puan kaçırdık. Hakem hataları, çok net bir şekilde puan kayıplarının içinde. Bizim hatalarımız da var. Okan Hoca her şeyi doğru yapmadı, hatalar da yaptı. Çok daha iyi bir puan alabilirdik. Bir yandan da yeni kurulu bir takımız. Tamamen değiştik. 13. sırada bitiren bir takımdık. Kadro yenilendi."

(Sporx)