Uğur Karakullukçu: "Galatasaray için zor bölüm geride kaldı" Uğur Karakullukçu: "Galatasaray için zor bölüm geride kaldı"

48 yaşındaki hocanın bu sezonki yeni hedefi ise puan farkını açıp en yakın rakibi Fenerbahçe'yi erkenden yarış dışına itmek. Sarı-kırmızılılar, Konyaspor'u mağlup ederse maç fazlasıyla Fenerbahçe'nin 12 puan önüne geçmiş olacak.

Hem lig hem de kupada şampiyonluğun favorisi haline gelen Galatasaray, geçen yılın aynı dönemlerinde tam anlamıyla bir kabus yaşıyordu. Geçen sezonun 24. haftasında Galatasaray, 7 galibiyet, 7 beraberlik, 10 mağlubiyetle 29 gol atıp 34 gol yemiş, eksi 5 averaj ve 28 puanla 13. sırada yer alıyordu. Ligin sonunu da hayal kırıklığıyla getiren Galatasaray, yaz döneminde hem yönetimi değiştirdi hem de teknik heyeti. Bir kısmı gecikmeli de olsa geniş çaplı ve önemli bir transfer operasyonu gerçekleşti. Takım oturdukça da galibiyet serisi başladı ve Cimbom kısa sürede bambaşka bir noktaya geldi. Bu sezon 24. hafta itibarıyla Galatasaray; 19 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyetle 51 gol atıp 17 gol yedi, 34 averaj ve 60 puanla zirvede yer alıyor.

İLK 11 DEĞİŞİYOR

Deprem nedeniyle lige verilen ara öncesinde rakiplerini bir bir deviren Galatasaray, 34 gün sonra Kasımpaşa maçıyla beraber ilk resmi maçını oynadı. Mücadeleyi 1-0 kazanan ama futboluyla da keyif vermeyen Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk zorlu Konyaspor karşılaşması öncesi dokunuş yapacak. Süper Lig’deki son 14 maçını kazanan Galatasaray, Beşiktaş’ı (1959/60) geride bırakarak lig tarihinin en uzun galibiyet serisini yakalarken tecrübeli teknik adam, rekorları genişletmek adına Konyaspor karşılaşmasında ilk 11 değişimine gidecek.

Deneyimli çalıştırıcı Okan Buruk, Kasımpaşa maçından farklı olarak biri zorunlu 3 değişikliğe gidecek. Buruk, cezalı Nelsson’un yerine savunma hattında Kaan Ayhan’ı 11’de sahaya sürecek. Buruk’un diğer iki hamlesi ise ön hatta olacak. Kasımpaşa maçında 11 başlayan Yunus ve Mata’nın yerine Rashica ve Barış Alper Yılmaz formayı sırtına geçirecek. Zaniolo’nun ise yeniden yedek güç olarak beklemesi yönünde karar alındı. Maç fazlasıyla puan farkını 12’ye taşımak isteyen Cimbom, psikolojik üstünlük kurma hedefinde.

Maç fazlasıyla en yakın rakibi Fenerbahçe’ye 9 puan fark atan Cimbom, ligde 14 hafta üst üste kazanarak Beşiktaş’ın 63 yıllık rekorunu da tarihe gömmeyi başardı. Kupada da yola devam eden Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde geçen yıl aynı döneme göre tam 32 puan fazla toplamış durumda.