Galatasaray'ın yeni transferleri Zaniolo ve Adekugbe'yi değerlendiren Rıdvan Dilmen'in tespitleri şu şekilde:

"ADEKUGBE GALATASARAY SEVİYESİNDE DEĞİL"

"Adekugbe, sadece fiziki olarak değil, özellik olarak da N'Sakala'ya çok benziyor. Savunması fena değil fakat Galatasaray seviyesinde bir oyuncu değil."

"1-0'I KORUMA İÇGÜDÜSÜ"

"Ligde maçlar azalmaya başladı. Galatasaray'ın Gaziantep maçı hariç 18 galibiyeti bulunuyor, yarısı tek farkla herhalde. Bu da bir beceridir. Şampiyonluk yaklaştıkça 1-0'ı koruma içgüdüsü başlıyor."

"GOLE KADAR ARADAYDILAR"

"Depreme kadar her gün üzerine koyan bir Galatasaray vardı. Dönüşü kolay olmayacaktı ve olmadı da. Gole kadar hale arada gibiydi Galatasaray. Kasımpaşa ilk yarıya kadar rakibini durdurdu."

"OKAN BURUK KORUMAK İSTEDİ"

"Galatasaray bugün neyi başardı? Rakibe neredeyse hiç atak ve pozisyon vermediler ki Kasımpaşa da pozisyona kolay ve hızlı girebilen bir takım. Okan Buruk da bugün 1-0'ı arttırmaya değil korumaya yönelik hamleler yaptı."

"TEMİZ GOL VURUŞU"

"Zaniolo'nun 85-90 dakika oynayamayacağını düşünmüyordu hoca muhtemelen. O sebeple Mata sakatlanınca onu oyuna almadı. Muhtemelen haftaya yine yedek başlayacaktır. Golde çok temiz bir vuruş yaptı."

"FARK 6 OLDUĞU ZAMAN BASKI KURULDU"

"Galatasaray puan farkını 6'ya çıkardığı gün psikolojik üstünlüğü eline aldı. O gün bugündür de ilk Galatasaray oynuyor. Fenerbahçe'nin son 6 maçta 4 deplasmanı olmasına rağmen ve 5 galibiyet çıkarmasına rağmen yaklaşamıyor Galatasaray'a."

"SON DAKİKALARA BAKMAYIN"

"Bu mücadelenin analzini yaparken maçın son 2 dakikasında Kasımpaşa'nın girdiği pozisyonlar üzerinden bir analiz yapmamak lazım. Yanıltıcı olur Aynı durumda Fenerbahçe'nin Sevilla'ya 2-0 yenildiği için yapılan eleştiriler de sırf skor üzerinden yapılan eleştiriler."

"OYUN OLARAK HAK ETTİ"

"Bu oyun Galatasaray oyunu değil fakat bugün Galatasaray, rakibinden daha iyi oynayarak maçı kazanmayı hak etmiştir diyebiliriz. Çünkü rakibini rakip sahaya hapsetti çıkartmadı."

"GALATASARAY BEN KAZANACAĞIM DİYOR"

"Fenerbahçe, şampiyon olmaya çalışırken yatırım da yapmaya çalışıyor. Galatasaray, 'Ben bu sene şampiyonuğu kazancağım' diyor. Bugün yedek oyuncularına baktığımızda hangisi oynasa 'Neden sahada?' demeyiz. Sezon başında böyle bir durum yoktu. Hepsi ilk 11'e monte edildi."

"MUSLERA EN İYİSİ"

Galatasaray'da Fatih Terim bilmecesi: "Haberiniz var mı?" Galatasaray'da Fatih Terim bilmecesi: "Haberiniz var mı?"

"Bu ülkeye birçok büyük kaleci geldi fakat kulüp kariyerlerine baktığım zaman Muslera hepsinden öne çıkıyor."

KADRO YORUMU

"Galatasaray'ın kadrosuna baktığım zaman Orta sahası İtalya'dan geldi. Devre arası Roma'dan Zaniolo da transfer edildi. Golcüsü PSG'den Icardi. İdeal kadroda olmayan hamle oyuncusu olarak görülen Juan Mata'nın son oynadığı kulüp ise Manchester United. Performans + tecrübe + özgüven."