Roberto Mancini döneminde tecrübeli teknik adamın uzun uğraşları sonucu takıma kazandırılan Alex Telles için İtalya'dan flaş bir iddia geldi. Geçen sezon ligi ikinci sırada bitiren ve bu sene Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Galatasaray'da Brezilyalı sol bek Alex Telles'in takımdan ayrılabileciği iddia edildi. Geçtiğimiz sene Galatasaray forması ile başarılı bir sezonu geride bırakan Alex Telles, Brezilya Milli Takımı'nın oyuncu izleme komitesinin de dikkatini çekmişti.
 
Yaz transfer döneminde Chelsea'den İngiliz futbolcu Ashley Cole'u transfer eden Roma'nın bu mevki için bir isim daha istediği belirtildi.
 
İtalyan basınında çıkan haberlere göre 33 yaşındaki Cole'un göstereceği performansından emin olamayan Rudi Garcia'nın gözünü Alex Telles'e çevirdi. Defans bölgesindeki isimlerin yaş ortalamasının yüksek olmasından ötürü takımda gençleştirme çalışmalarına başlayan Roma'nın ara transfer dönemine kadar Alex Telles'i izleyeceği ve göstereceği performansa göre bu transferin sonlandırılacağı belirtildi. Galatasaray'da yaşanan yabancı futbolcu sıkıntısından dolayı bu sene daha az forma şansı bulacağını düşünen Alex Telles'in de Roma'ya gitmek için istekli olduğu ifade edildi.
 
Galatasaray'ın Brezilyalı sol beki milli takımlar için verilen arayı İtalya'nın başkenti Roma'da geçirdi. Kendi Instagram sayfasından paylaştığı fotoğraftan sonra ise Alex Telles'in Roma'ya hem tatil için hemde yöneticiler ile görüşmek için başkente gittiği de belirtildi.