Galatasaray, Roma ile yapılan anlaşma gereği, beş sezona yayılmış şekilde 15 milyon Euro bonservis ödeyecek. Bir sonraki satıştan elde edilen karının yüzde 20'si de İtalyan kulübüne verilecek.

Galatasaray ile Zaniolo arasında 4,5 yıllık sözleşme imzalandı. Yıldız oyuncu bu sezonun ikinci yarı için 900 bin Euro alırken, sonraki sezon için 2 milyon 750 bin Euro kazanacak.

DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM ETTİ

Sessiz sedasız İstanbul'a getirilen Galatasaray'ın yeni transferi Nicolo Zaniolo, önceki sabah yine gözlerden uzak şekilde sağlık kontrolünden geçirildi. Nef Stadyumu'nda başlatılan afet bölgelerine yönelik yardım kampanyasına mesai harcayan sarı-kırmızılı kulüp, Zaniolo transferi ile bu anlamlı organizasyonu gölgelemek istemedi.

talyan oyuncu, Galatasaray yönetiminin bu kararını anlayışla karşıladı ve sosyal medya hesaplarından transferiyle ilgili paylaşımda bulunmadı. 23 yaşındaki ofansif orta saha, depremzedeler için yaptığı 400 bin TL'lik bağışla da takdir topladı.

ZANIOLO İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

Roma kulübüne yakın kaynaklar, Nicolo Zaniolo ile ilgili tüm merak edilenleri; Fanatik.com.tr'ye anlattı.

ROMA'DAN NEDEN AYRILDI?

"Roma onu aslında yazın satmak istiyordu. Geçen sene takım arkadaşlarıyla ilişkisi kötüydü. Yeni bir kontrat istiyordu, ancak Roma bu nedenlerden dolayı onu satmak istiyordu. Asıl sürpriz ise devre arasında ayrılması. Sezon sonu ayrılması bekleniyordu."

GALATASARAY'DA DA AYNI SORUNLARI YAŞAR MI?

"Çok gençti ve özgüveni çok yüksekti. Artık bir oğlu var ve o da artık olgunlaştı. Galatasaray'da aynı sorunları yaşayacağını düşünmüyorum."

JOSE MOURINHO İLE ARASI NASILDI?

Abdürrahim Albayrak paylaşılmıyor! 3 ayrı teklif aldı... Abdürrahim Albayrak paylaşılmıyor! 3 ayrı teklif aldı...

"Aralarında sorun vardı ancak geçmişte kalmıştı. Mourinho son maçta, taraftarların Nicolo Zaniolo'yu ıslıklamalarına karşı onu savunmuştu.

Ayrılık kararı almasının arkasındaki asıl neden bu değildi. Bence asıl ayrılık nedeni artık Roma artık 3-5-2 oynuyor. 4-2-3-1 veya 4-3-3 değil. Ben nedenin bu olduğunu düşünüyorum."

GALATASARAY'IN BÜYÜK BEKLENTİLERİ VAR. BASKIYI KALDIRABİLİR Mİ?

"Bence kaldırabilir. Bunu başarabilir. Roma'da da az bir baskı yok, ancak bu konuda iyimserim. Zaniolo bununla başa çıkabilir."

GALATASARAY'DA HANGİ BÖLGEDE OYNAR?

"Galatasaray'da daha çook sağ kanatta oynayacaktır. 4-2-3-1'in sağ kanadında...

İTALYA MİLLİ TAKIMI'NIN KADROSUNDA OLACAK MI?

Kesinlikle evet. Ben Teknik Direktör Roberto Mancini'nin onu kadroua alacağını düşünüyorum.

İTALYA VEYA PREMİER LİG'E DÖNECEK

"İtalya'daki taraftarlar, daha küçük olarak görülen liglere saygı duyuyor. Taraftarlar Zaniolo'nun gelecek yıl İtalya'ya dönmesini veya Premier Lige döneceğini tahmin ediyorlar."

(Fanatik)