Seçimden galip çıkmaları halinde imzalar resmiyete dökülecek.

İLK TERCİH RUDI GARCIA

Adaylar daha fazla zaman kaybetmek istemezken Metin Öztürk, Okan Buruk'la el sıkıştı. Yabancı teknik adamla çalışmak istediğini açıklayan Eşref Hamamcıoğlu da boş durmadı. Listesinde yer alan Daniel Farke için yapılan "Tecrübesiz" eleştirileri sonrası Rudi Garcia'yı birinci tercihi yaptı.

YARDIMCISI TANRIVERMİŞ

Bunun üzerine sportif direktörlük görevine getirmeyi planladığı Cenk Ergün'ün Fransız hocayla temasa geçtiği ve prensipte anlaştığı ifade edildi. Hamamcıoğlu, kongreden başkan olarak çıkarsa Garcia iki yıllığına Galatasaray'ın başına geçecek. Ayrıca Garcia'nın yardımcılarından birisinin de Tuğberk Tanrıvermiş olacağı öğrenildi.

XEKA İLE ANLAŞTI

Bu arada Cenk Ergün'ün Lille'in orta saha oyuncusu Xeka ile anlaşmaya vardığı bildirildi. Portekizli, yeni gelecek hocaya sunulacak ve onay gelirse transfer resmiyete dökülecek.

LILLE'İ ŞAMPİYONLUĞA TAŞIDI

Teknik direktör Rudi Garcia, St Etienne, Dijon, Lille, Marsilya ve Lyon'da görev yaptı. 24 Mayıs'ta Lyon'dan ayrılan 58 yaşındaki teknik adam, Fransız ekibinde 1.88 puan ortalaması tutturdu. Garcia'nın kariyerinde iki kupası bulunuyor. Lille ile 2010-11'de şampiyonluk ve kupa zaferi yaşadı.

Galatasaray ve 4 kulüp Mahmut Özgener'e sıcak bakmadı Galatasaray ve 4 kulüp Mahmut Özgener'e sıcak bakmadı

(Sporx)