Hollandalı futbolcu, Galatasaray'ın vizyonunu ve transfer politikasını eleştirdi.

"VİZYON VE TRANSFER PLANLAMASI YOK"

Galatasaray'da Cenk Ergün'ün yerine Işıtan Gün'ü istiyorlar Galatasaray'da Cenk Ergün'ün yerine Işıtan Gün'ü istiyorlar

"Geçen sezon Galatasaray'da yaşlı futbolcular gönderilip, genç futbolcular alındı. Kulüp, beni yaşlı diye gönderip benimle aynı yaşta ve benden daha çok paraya Mertens'i getirdi. Çok komik bir durum. Bu kulübün net bir vizyonu, planlaması olmadığını gösteriyor. Bu şekilde yönetilen bir camia uzun süre başarı yakalayamaz. Bir futbol takımı bu şekilde inşa edilemez." dedi.

"ÇALIŞTIĞIM EN İYİ HOCA TORRENT"

"Domenec Torrent, yapısallık anlamında bu ülkede çalıştığım en iyi hocaydı. Net bir insandı ve sizinle konuşup, 'Senden bunu yapmanı istiyorum, yapamazsan forma alamazsın' diyordu. Mevcut hocama saygımı tekrar ederek söylüyorum ki Torrent, şu anki Galatasaray'da daha başarılı olabilirdi. Geçen sezon Guardiola bile gelse berbat bir iş çıkaracaktı. Torrent'i geçen sezonki takım üzerinden değerlendirmek, yargılamak bence doğru değil. Geçen sezon yetersiz bir kadro vardı. Futbolcuların birçoğu da benimle aynı görüştedir. Eski takım arkadaşlarıma sorduğunuzda onlar size aynı yanıtı verecektir. Acaba oyuncular mı iyi değildi yoksa teknik adam mı iyi değildi?"

TERİM'E GÖNDERME: "KİMSE KULÜPTEN BÜYÜK DEĞİL"

35 yaşındaki futbolcu Fatih Terim'in görevinden ayrılmasıyla ilgili de: "Fatih Hoca'nın görevinden alındığı dönem herkes çok üzülmüştü. Sürpriz bir ayrılıktı. Fatih Terim'in başarıları tartışılmaz fakat 3 yıldır şampiyon olmayan bir Galatasaray vardı ve günün sonunda hiçbir şahıs kulübün kendisinden büyük değil. Camiaların bazı hedefleri var. Geçen seneyi hiçbir hoca kurtaramazdı. İyi bir sezon geçirmemiştik." dedi.

(Vole)