7 Süper Lig kulübünden Galatasaray'ın kararına destek! 7 Süper Lig kulübünden Galatasaray'ın kararına destek!

Arjantinli teknik adam, Avrupa Ligi'nde oynadıkları Galatasaray ve Lazio maçlarına da değindi.

Sampoli: "Beni biliyorsunuz ki benim için oyunun inşası her şey demek. Bana kalsa sadece orta saha oyuncularıyla oynarım. 10 adet orta saha oyuncusu ve 1 adet eldivenli oyuncu. Topu seviyorum. Rakibin topa sahip olmasını sevmiyorum."

"Marsilya takımı şu anda bu oyun modelini elde etmeye çalışıyor. Bu tür bir oyun için Manchester City gibi maçları kazanma içgüdüsüne sahip oyunculara ihtiyacımız var. Benim için futbol hocalara değil oyunculara bağlıdır." ifadelerine yer verdi.

KAZANMAMIZ LAZIMDI

"Bu yüzden fikri özümsemenin ötesinde oyun şablonunu uygulayacak kaliteye sahip oyunculara ihtiyacım var. Şu anda sorunumuz  takımımızın oyunun karşı bölgesinde istediğim kadar pas yapamıyor olması. Kendi yarı sahamızda rakip sahaya göre daha fazla pas yapıyoruz. Bu yıl eksikliğimiz verimlilikti. Hakim olduğumuz ve kazanmamız gereken maçları kazanamadık. Avrupa Ligi'nde oynadığımız Galatasaray ve Lazio maçları gibi."

Galatasaray bu sezon UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında evinde Marsilya'yı 4-2 yenerken deplasmanda ise 0-0 berabere kalmıştı.

(Sporx)