Depremden en çok etkilenen futbol kulüpleri, organizasyonlarda yer almamak için harekete geçtiler.

MALATYASPOR VE HATAYSPOR LİGDEN ÇEKİLECEK

Yeni Malatyaspor ve Atakaş Hatayspor, tüm hakları saklı kalmak kaydıyla liglerden çekilmek için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmi başvuruda bulunacak. Her iki takımın avukatları da resmi başvuru için hukuki çalışmaları başlattı. Başvuruların kısa bir süre içerisinde sonuçlanması bekleniyor. İki kulüp, bir nevi yarışma haklarının dondurulmasını ve gelecek sezon aynı ligden devam etmeyi istiyor.

KASTAMONUSPOR ÖRNEK ALINDI

Hatırlanacağı üzere geçen yıl Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi tüm şehri büyük ölçüde olumsuz etkilemişti. Kastamonuspor Kulübü de sel felaketinin yarattığı etkiler nedeniyle 2021-2022 sezonda lig ve kupadan çekildi. Kulüp, 2022-2023 sezonundaysa aynı ligden yarışmaya devam etti.

Önder Özen'den Galatasaray yorumu: "Yıllardır..." Önder Özen'den Galatasaray yorumu: "Yıllardır..."

FUTBOLCULAR DÖNMEK İSTEMİYOR

Malatya ve Hatay'ın ligden çekilme kararının arkasında şehirlerin büyük yıkıma uğraması, futbolcular dahil tüm bölge insananın büyük travma yaşaması, evlerin ve tesislerin zarar görmesi, yeni yerlerde yaşamaya güven duyulmaması ve futbolcuların şehre dönmek istememesi var. Yabacı futbolcular geri dönmeyi istemiyor. Hatta yerli futbolcular bile deprem yaşadıkları şehre dönmeye bu aşamada sıcak bakmıyor.

GULBRANDSEN'DEN TFF'YE TEPKİ

TFF her ne kadar 17 Şubat'ta liglere kalınan yerden devam edilmesine karar verse de buna itiraz edenler de var. Adana Demirspor'da forma giyen Fredrik Gulbrandsen, "Travmatize oldum. Bunu söylememin nedeni, karar vericilerin ne kadar çok insanın travma geçirdiğini anlamamış gibi görünmesi. Canlı çıkanlar bile travma yaşıyor" şeklinde konuştu.

Sözlerine devam eden Gulbrandsen, "Türkiye Ligi, maçları 1 haftalığına erteleme kararı aldı. 1 hafta! Depremin vurduğu bölgede bu kadar çok insan hayatı için savaşırken nasıl çıkıp futbol oynayacağız, anlayamıyorum. Ben iyiyim, tanıdıklarım iyi ama aklım sürekli orada kalanlarda. Öleceğimi sandım. Çok fazla yıkım var” dedi.