Mehmet Demirkol: "Erden Timur son derece haklı..." Mehmet Demirkol: "Erden Timur son derece haklı..."

Transfer döneminde Lille ve Galatasaray olmak üzere birçok takımın radarına aldığı 24 yaşındaki stoper oyuncusu Mehmet Yeşil, Hürriyet'e açıklamalarda bulundu. Genç oyuncunun öne çıkan demeçleri şöyle...

"GALATASARAY HABERLERİ ÇIKINCA ÇOK MUTLU OLDUM"

"Osman hocayla sezon başında görüşüyorduk. Onun da menajer ve scout ekipleri olsun birçok arkadaşı var. O da bana bazen söylüyordu. Dediğim gibi kariyerimde iyi bir sıçrayış yaptıysam onun sayesinde oldu. Galatasaray haberleri çıkınca çok mutlu oldum. Camia ve seyirci olarak Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri. Resmî bir şey yok ama dediğim gibi duydum. Bu insanı mutlu ve motive eder. Benim çok hoşuma gitti. Tabii ki de bundan sonra daha çok performans verip bunu resmiyete dökmek isterim yani."

"SERİE A VE PREMİER LİG'İ KENDİME YAKIN GÖRÜYORUM"

Soru: İleriye dönük hedeflerinle alakalı neler söylemek istersin? Kendini fizik ve mantalite olarak yakın bulduğun, oynamak istediğin bir lig var mı?

İleriye dönük olarak dört büyüklerden birinde oynamaktı. Zaten altyapısında yetiştiğim takımda oynama şansı buldum ama 45 dakika oynadım. Trabzonspor'da bir devre oynadım. Bir devre değil de orada birkaç sezon güzel hatıralar biriktirip ayrılmak isterdim. 4 büyüklerden birinde oynamak ve sonrasında Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil etmek istiyorum. Lig olarak daha çok fiziğe dayalı İtalya, İngiltere gibi bu iki ligi kendime yakın görüyorum. Fiziğe dayalı, sert futbolun oynandığı ligler olduğu için daha çok bu ligleri takip ediyorum ve izliyorum.

"A MİLLİ TAKIM FORMASINI TERLETMEK HER TÜRK GENCİ GİBİ BENİMDE HAYALİM"

Soru: Milli takımımızın çeşitli yaş kategorilerinde mücadele ettin. A Milli Takım hedefinle ilgili neler söylemek istersin?

Milli takımımızda geçmişte stoper sıkıntısı vardı. Şu an çok kuvvetli bir bölgemiz diyebiliriz. Merih, Çağlar, Samet, Tayyip var. Gerçekten hepsi de çok etkili oyuncu. A Milli Takımımızın formasını terletmek, her Türk genci gibi benimde hayalim. Bizim gibi takımlar daha çok ligde kalmak için mücadele ettiği için oraya gitmek biraz zor oluyor. Diğer takımlar daha çok Avrupa ve şampiyonluk mücadelesi verdiği için daha çok göz önünde olduklarından dolayı oradan gitmek daha kolay. Takdir yine bizim yöneticilerimizde ve A Milli Futbol Takımı Sorumlusunda. Onlar uygun görürse tabi gidersem çok mutlu olurum. Gidemesem de her Türk genci gibi taraftar olarak destekleyeceğim.