Detaylar şöyle...

"Şirket olsa hepsi iflas etmişti"

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre spor kulüplerinin borçlarının 35 milyar liraya ulaştığını belirten Sancaklı, ara transfer döneminde 27 milyar TL olan borç yükünün arttığını da söyledi. Sancaklı, "Bu yasayı çıkarmayalım, haziranda tekrar transfer başlayacak, borçlar 50 milyara ulaşacak. Kulüplerimiz şirket olsa, hepsi iflas etmişti. Konkordato ilan ederlerdi. Borcun sadece faizi yılda 8-10 milyar lira yapar. Bunun sürdürülebilir hâli yok” diye konuştu.

"Kulüp yöneticileri taraftarı kandırıyor"

Sancaklı, yabancı transferi ile kulüp yöneticilerinin insanları kandırdığını iddia etti. Kulüplerin en büyük zararı yabancı transferinden gördüğünü savunan Sancaklı, "Türk futbolunu kurtarıyoruz diye 14 yabancı çıkardılar ve Türk futbolunun altına dinamit koydular" ifadelerini kullandı.

Falcao'nun maliyeti 412.5 milyon TL

Muslera ve Torreira'nın yeni maaşı belli oldu Muslera ve Torreira'nın yeni maaşı belli oldu

Sancaklı, yakın tarihte yaşanan ‘yabancı transferi skandalına' örnek olarak Galatasaray'da forma giyen Kolombiyalı golcü Radamel Falcao'yu örnek gösterdi. Sancaklı şunları söyledi: "Galatasaray'ın Falcao transferinde Galatasaray'a maliyeti 25 milyon Euro."

"25 milyon Euro'yu bugün 16,5 ile çarparsanız, vallahi, kaç yüz milyon yapıyor, bilmiyorum yani. (412.5 milyon lira.) Falcao'yu, Galatasaray'ı Avrupa kupalarında bir yere götürsün diye aldılar. Beşiktaş da Şampiyonlar Ligi'nde başarı için birkaç dünya çapında yıldız aldı. Aynı şey Fenerbahçe'de de var. Fener 3 senede 60 oyuncu almış."

Sancaklı'nın 'yapın' dediği hesaplamaya göre Falcao'nun maliyeti 412.5 milyon TL oldu.

(Sözcü)