TFF'den yapılan açıklama şu şekilde:

FIFA'nın Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın ulusal düzeyde de bağlayıcı olan düzenlemelerine uygun olarak; profesyonel futbolculara ilişkin 2022-2023 futbol sezonu ikinci transfer ve tescil dönemi maksimum 28 gün olacak şekilde 12 Ocak 2023 - 8 Şubat 2023 tarihleri arasında belirlenmişti.

Ancak, ülkemizde yaşanan deprem felaketleri nedeniyle milli yas ilan edilerek 10 ilimizde OHAL kararı alınması sebebiyle; Federasyonumuz transferde olumsuzluklar yaşanmaması adına 06.02.2023 tarihinde FIFA'ya resmi bir şekilde başvuru yaparak, içinde bulunduğumuz transfer döneminin uzatılmasını talep etmiştir. FIFA ile yapılan görüşmelerde transfer döneminin on gün süreyle uzatılmasına ilişkin sözlü olarak onay alınmış olup, yazılı onay süreci beklenmektedir. 

Mehmet Ayan: "Yeniden TFF Başkanı olacakmış..." Mehmet Ayan: "Yeniden TFF Başkanı olacakmış..."

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Türkiye Futbol Federasyonu

BÜYÜKEKŞİ'DEN YARDIM SÖZLERİ

Başkan Mehmet Büyükekşi, kariyerini Türkiye'de sürdüren yabancı futbolculara seslendi.

İşte Büyükekşi'nin çağrısı

"TFF olarak biz öncülük görevimizi yapıyoruz. Bu ülkede yaşayan, bu ülkeye futbol adına katkı sağlayan, öncelikle yabancı oyuncularımıza seslenmek istiyorum. Bugünlerde onların da bu seferberliğe katılmasını arzu ediyorum.

Hak ettikleri paraları alıyorlar elbette. Aylık 10 bin, 20 bin Euro gibi... Onları da TFF'nin öncülük ettiği bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Acımıza ortak olduklarını biliyorum. Onlar için bu katkı sembolik olur belki ama anlamı çok büyük olur."

TFF'NiN BAŞLATTIĞI YARDIM KAMPANYASININ DETAYLARI

· TC Ziraat BANKASI A.Ş. KAMU KURUMSAL ŞUBESi AFAD HESABI · iBAN NO: TR 73 0001 0017 4555 5555 5552 04 · Ayrıca: 'DEPREM' yazarak 1866'ya da SMS gönderilebilir.