Fenerbahçe'nin transferi En-Nesyri'yi Erden Timur veto etti Fenerbahçe'nin transferi En-Nesyri'yi Erden Timur veto etti

Galatasaray - Kasımpaşa maçından sonra özet görüntülerin değiştirilmesi konusunda yayıncı kuruluşa talimat veren Orta, Sarı-kırmızılı taraftarlar tarafından istifaya çağrıldı. Orta, yaşanan hadiseyle ilgili TRT Spor'a açıklamalarda bulunurak konuya açıklık getirdi. Ancak yapılan açıklamalar TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi memnun etmedi.

TFF'den Lale Orta'ya destek çıkmadı

Dün TFF'nin Riva binasında bir araya gelen Başkan Mehmet Büyükekşi ve kurmayları, Lale Orta'nın TRT Spor'a yaptığı açıklamalardan memnun kalmadı. TFF, MHK Başkanı Lale Orta hakkında herhangi bir açıklama da yapmadı.

Sezon sonu yollar ayrılacak

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Lale Orta'nın geleceğine ilişkin kararını verdi. Bir kulübün tepkisine göre hareket etmek istemeyen Büyükekşi, Orta'yla sezon sonu yollarını ayıracak. Orta'nın yerine gelecek isim de belli oldu...

Cüneyt Çakır'a "Ekibini hazırla!" talimatı

TFF yöneticiler, aracılar vasıtasıyla Cüneyt Çakır'a mesaj göndererek sezon sonunda büyük ihtimalle MHK Başkanı olacağını aktardı. Arabistan'dan gelen milyon Dolar'lık teklifleri reddeden Çakır'ın hedeflerinden biri hakemlik yaptığı ülkede MHK'nin başına geçmek. 

Tatmin edici açıklama yapamadı

Lale Orta ile Mehmet Büyükekşi arasında ipleri koparan asıl mesele Lale Orta'nın gerek yazılı açıklaması gerek TRT Spor'a verdiği demeçlerde kamuoyunu tatmin edecek açıklama yapmaması oldu. Büyükekşi'ye göre Lale Orta, tabiri caizse kendini bu meseleden aklayamadı. Hal böyle olunca da Büyükekşi ve kurmayları Orta'nın yanında duramadı.

Yayıncı kuruluş ve TFF, Lale Orta'yı yalnız bıraktı

Lale Orta'nın yazılı açıklamasını TFF, resmi internet sitesinden yayınlamak istemedi. Bir nevi Orta'yı yalnız bıraktı. TRT Spor'a çıkan MHK Başkanı, ilk olarak beIN Sports'la görüştü olumlu cevap alamayınca TRT Spor'da konuşmak durumunda kaldı.

Yusuf Günay istifasını istedi

TFF Başkanvelili Yusuf Günay'ın MHK Başkanı Lale Orta'nın istifasını istediği öğrenildi. Günay'a Murat Aksu'nun da destek verdiği ortaya çıktı.

TFF'den play off cevabı

Bu arada bir TFF yöneticisi Beyaz TV'den Derin Futbol'a özel açıklama yaptı. Play-off konusuna açıklık getirdi.

"Ligin bitimine 10 hafta kala play-off gelmez. Böyle bir şey yapsak Galatasaray UEFA'ya bizi şikayet eder. Yer yerinden oynar. VAR kayıtlarının açıklanmasına o zaman da karşıydım yine karşıyım. VAR kayıtlarının açıklanmasını doğru bulmuyorum. Umarım bir daha aynı hatayı yapmayız." dedi.