Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın dışında Anadolu kulüpleri de play-off sistemine sıcak bakıyor. Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, yaptığı açıklamada: "Oyun oynanırken kural değişmez. Önümüzdeki sezon ne olur, bilmiyoruz." demişti.

Bu demeç aslında Okan Buruk'un da sisteme sıcak baktığını gösteriyor. Kulüpler Birliği 29 Mart Çarşamba günü bir araya gelerek bu konuyu masaya yatıracak. Kulüplerin görüşleri alınacak.

TFF yetkilileri, play-off'a ne dedi?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu sezon kesinlikle play-off'u rafa kaldırmış durumda. Fakat önümüzdeki sezon için kesin verilmiş bir karar yok. Hatta bazı yetkililerin bu sistemi istediği de öğrenildi. Avantajları tek tek Mehmet Büyükekşi'nin masasına getirildi.

* Maçlar daha fazla oynanacağı için seyir zevki artacak. Büyük takımlar daha fazla maç oynayacak ve şampiyonluk final maçlarında belli olacak.

* 2011-2012 sezonunda play-off sistemi getirildiğinde Süper Lig ve play-off (Süper Final) sistemi en yüksek reytinglerini aldı. Bu da kulüplerin gelirlerini arttıracaktır.

* Reytingi yüksek maçlar iddaa gelirlerini de yükseltecek.

* Takımlar daha iyi kadro kuracağı için ülke puanına katkıları daha fazla olacak + normal sezondaki maçların telafisi play-off maçlarında yapılacağı için Avrupa maçlarına önem de verilecek.

Erden Timur'u övdü, 2 gün sonra kanaldan ayrıldı! Erden Timur'u övdü, 2 gün sonra kanaldan ayrıldı!

Büyükekşi'nin şartları ne?

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu sezon play-off fikrine karşı olduğunu belirtti. Büyükekşi, önümüzdeki sezon play-off gelmesi için Süper Lig'de yer alacak takımların 3/4'ünün onayını istiyor. Eğer takımlar onay verirse yaz aylarında play-off sistemi masaya yatırılacak ve herkesin kabulüyle önümüzdeki yıl hayata geçirilecek.

Kadıköy'de Galatasaray şampiyon olmuştu

2011-2012 sezonunda yapılan Süper Final'in son hafta maçında Galatasaray, deplasmanda ezeli rakibi Fenerbahçe'yle 0-0 berabere kalarak şampiyonluk kupasına uzanmıştı. İlk ve son olmak üzere o tarihten bu yana bir daha play-off sistemi gündeme gelmemişti.

Peki play-off sistemini hangi takımlar istiyor?

Play-off isteyen takımlar: Fenerbahçe , Beşiktaş ve diğer tüm Anadolu takımları.

Play-off'a sıcak bakmayan takımlar: Galatasaray, Trabzonspor, Başakşehir.

Kümede kalmak için play-out olacak mı?

Almanya Bundesliga'da olduğu gibi play-out sisteminin de getirilmesi gündeme gelebilir. Ancak TFF, bu kararı düşen ve çıkan takımların belli olmasıyla değerlendirmeye alacak.