45 yaşındaki Ujfalusi, Çekya basınına Galatasaray'ın son durumunu değerlendirdi ve kulüp felsefesinin tamamen değiştiğini iddia etti.

Soru: "Bugünkü Galatasaray’ı nasıl yorumlarsın?"

"ESKİSİ GİBİ DEĞİL"

"Kesinlikle eskisi gibi değil. Benim dönemimde 30'lu yaşların üzerinde çok sayıda yaşlı oyuncu vardı, kariyerinizi bitirmek için gittiğiniz bir yerdi. Kaleci Muslera'nın yanında bence günümüzün en yaşlı oyuncusu 36 yaşındaki Dries Mertens'tir, bunun dışında nispeten genç ve agresif oyuncular da var. Icardi bile henüz veteran değil, geçen yıl sadece 30 yaşındaydı, Zaha ise 31 yaşında. Savunmayı Nelsson yönetiyor, kendisi sadece 25 yaşında."

Soru: "İlk maç Türkiye'de oynanıyor, Sparta'yı İstanbul'da neler bekleyebilir?"

"ÇOK AÇIK OYNANDI, ARKA KAPIYI UNUTTULAR"

"Galatasaray kendi sahasında kesinlikle çok ofansif oynamak isteyecektir. Bu zaten sonbaharda Manchester United'a karşı oynadıkları maçta görüldü. Çok açık oynandı, çok şut atıldı ama arka kapıyı da unuttular, Manchester gol attı. Sonunda ev sahibi takım skoru 3-3'te eşitlemeyi başardı. Seyircileri de düşünürsek esas olarak Sparta'ya atak yapmak ve önde başlamak isteyeceklerini tahmin ediyorum. Sparta'ya da fırsat gelecektir, bunları iyi çözerlerse Galatasaray'ın hücum tavrını kullanabilirler."

Soru: "Sparta'nın United kadar güçlü bir itibarı yok. Çek takımları Türkiye'de nasıl algılanıyor?"

"SAYGI DUYACAKLAR"

"Teknik ekip bu maçı kesinlikle küçümsemeyecektir. Sparta'yı yüzde 100 okuduklarını düşünüyorum. Çok iyi oynadıklarını biliyorlar, tarzlarını da biliyorlar. Tam tersine saygı duyacaklarını da düşünüyorum. Daha pahalı bir kadro ve çok sayıda kaliteli oyuncuya sahipler.”

Soru: "Peki ya taraftarlar? Stadın 52 bin koltuğu var, kapalı gişe olur mu?"

"HER ZAMAN İLGİ ÇEKİCİ OLMUŞTUR"

"Bunu tahmin edemiyorum ama Avrupa Kupaları her zaman ilgi çekici olmuştur. Biletler tamamen tükenmese bile gelen insanlar inanılmaz bir atmosfer yaratabiliyor. Maç boyunca tezahürat yapıyorlar, kesinlikle güzel olacak ev sahibi takım ve seyirciler için. Sanırım onlar da bunun ve Spartalıların tadını çıkaracaklardır."

Fenerbahçe yönetiminde Erden Timur kavgası! Fenerbahçe yönetiminde Erden Timur kavgası!

Soru: "Herhangi bir rahatsızlık olur mu? Sonuçta Türkiye, tribünlerdeki vahşi ortamıyla biliniyordu."

"KİMSE CESARET EDEMİYOR"

"O kadar vahşi olmayacak. Bugün orada her şey korunuyor, kimse bir şey yapmaya cesaret edemiyor. Birisi bir şeye sebep olursa bir daha stadyuma giremeyeceği yaygın bir bilgi. Her biletin bir adı var. Bilet alırken bir kimliğe ihtiyacınız var, böylece herhangi bir şey olması durumunda herkesin kimliği kolayca belirlenebilir."

Soru: "Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off'larına yükselmeye çok yaklaştı ancak son grup maçında FC Kopenhag'a yenildi. Bugün Avrupa Ligi'ne katılmak bir hayal kırıklığı sayılmıyor mu?"

"HAYAL KIRIKLIĞI OLSA DA..."

"Bunu daha aşağı seviyede bir rekabet olarak algılayacaklarını sanmıyorum. Her ne kadar kesinlikle bir hayal kırıklığı olsa da daha ünlü bir kulübün onları elemesini kabullenmek daha kolay olsa da. Ama diğer yandan, o andan bu yana biraz zaman geçti ve Avrupa Ligi takımlarında ilgi çekici takımlar var, bu da kulüp için ilginç olacak. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde de son 16 oynadığı ancak serüvenin erken bittiği ve takımın önemli bir rol oynayamadığı bir dönem vardı. Tam tersine Avrupa Ligi bir şeyler kazanmak için bile büyük bir şans sunuyor."

Soru: "Son yenilgi Kopenhag'a karşı alınan yenilgiydi. O tarihten bu yana Galatasaray 10 galibiyet ve 2 beraberlik kaydetti. Kasım ayındaki maçtan bu yana önemli bir değişiklik oldu mu?"

"KULÜBÜN FELSEFESİ TAMAMEN FARKLI"

"Aksine işler istikrara kavuştu, 20 oyuncudan oluşan güçlü bir kadro var. Birisi sakatlık nedeniyle ayrılırsa, her pozisyon için yeterli bir yedek var. Kulübün yeni başkanının gelişiyle birlikte ağırlıklı olarak genç oyuncuların alınıp takas edilmeye başlandığı görülüyor. Bunun bir örneği, kışın Bayern Münih'e satılan Sacha Boey'dir. Şu anda Avrupa'nın herhangi bir yerinde bir veya iki yıllığına futbol oynayan başka genç oyuncuları da var. Basitçe söylemek gerekirse, kulübün felsefesi bugün tamamen farklı." şeklinde konuştu.

TOMAS UJFALUSİ'NİN GALATASARAY VE S.PRAG KARİYERİ

Ujfalusi, 2011-2013 yılları arası Galatasaray forması terletti. Çok sık sakatlandığı için sadece 35 maçta oynadı. 1 gol atıp 1 asistlik katkı verdi. Bu süreçte 2 Süper Lig ve 1 Süper Kupa kazandı. Daha sonra 6 aylığına Roberto Mancini'nin yardımcılığını yaptı.

Çek futbolcunun Sparta Prag macerası ise sadece 4 ay sürdü.

(Akif Gökay)