Muslera ve Torreira'nın yeni maaşı belli oldu Muslera ve Torreira'nın yeni maaşı belli oldu

UEFA Yönetim Kurulu ve Avrupa'nın önde gelen kulüpleri, 2024/25 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi'nin değişen statüsüyla alakalı bir toplantı yapacak. Bu toplantıya Galatasaray yetkilileri de katılacak.

Toplantı Haziran ayında

Alınan haberlere göre yapılması planan bu toplantı Haziran ayında gerçekleştirilecek ve Şampiyonlar Ligi'nin yeni statüsüyle ilgili bilgilendirmeler yapılacak. Aynı zamanda kulüplerden prosedürlerle ilgili görüşleri alınacak.

Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi sistemi değişecek mi?

Önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi sisteminde herhangi bir değişiklik yapılmayacak yeni format 2024-2025 sezonundan itibaren geçerli olacak.

Süper Lig Şampiyonu kaç eleme oynayacak?

Bu sezon Türkiye'deki şampiyon takım, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için play-off'la beraber toplam 3 eleme turuna çıkacak. Önümüzdeki sezonun Süper Lig şampiyonu gruplara kalmak için sadece play-off maçlarına çıkacak.

Şampiyonlar Ligi'nin yeni statüsü nasıl olacak?

Şampiyonlar Ligi'nde 2024-2025 sezonu itibariyle hayata geçecek yeni lig sisteminin ayrıntıları belli oldu. Yeni formata göre 36 kulübün dahil olduğu lig sistemindeki her takım 4'ü iç sahada 4'ü deplasmanda olmak kaydıyla 8 farklı takımla 8 karşılaşma oynayacak.

Bu 8 mücadelenin ardından ligde ilk 8 arasında yer almayı başaran takımlar, son 16 turuna çıkmayı garantileyecek. Ligde 9 ila 24. sırada yer alan kulüpler ise son 16'ya kalmak adına iki ayaklı play-off maçlarına çıkacak.

Bu arada UEFA'nın Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde de lig sistemine geçeceği vurgulandı. Böylece, Avrupa Ligi'ndeki lig formatında her kulüp, 4'ü evinde 4'ü de dış sahada olmak üzere 8 farklı takıma karşı 8 karşılaşma; Konferans Ligi'nde ise 3'ü içeride 3'ü de deplasmanda olmak kaydıyla 6 farklı takıma karşı toplam 6 maç oynanacak.

Takımların gelirleri de yükselecek

Yeni statüyle birlikte Şampiyonlar Ligi'nde gruplara katılan takımların gelirleri de bir hayli yükselecek. Yeni sistemde gruplara katılım gösteren bir takım, TV gelirleriyle birlikte en az 55 milyon Euro'yu kasasına koyacak.