ZARA'da uzun geceler unutulmaz indirimler kampanyası başladı mı? Zara En uzun gece indirimi yapacak mı? Zara indirimleri için son gün 21 aralık. En Uzun gece indirimleri ile Zara alışveriş çılgınlarına senenin son fırsatını sunuyor.

ZARA 21 Aralık EN UZUN GECE İNDİRİMLERİ

Zara bu uzun gece için özel bir indirim sunmuyor, Fakat ZARA Black serisi indirimli olarak Senenin son günlerinde alışveriş severler için güzel bir jest yapıyor. 

Zara Markasının Tarihçesi

İspanyol bazlı giysi ve aksesuar markası olan Zara; 1975 yılında Amancio Ortega Gaon tarafından ortaya çıkartıldı.

Amancio Ortega Gaona, 1963’ yılında La Coruna’da yani Galicia kendi yağında kavrulacak kapasiteli bir konfeksiyon atölyesi açarak ilk atılımını yapmış oldu. Bu yola karısı Pepita, erkek kardeşi ve baldızıyla birlikte girdi. Bir süre sonra pijama ve sabahlık üzerinde adeta uzmanlaştılar.

Zara başlığı altında ilk mağaza 1975 yılında La Coruna’da açıldı. Açılan bu mağaza; yüksek trendli ve popüler ürünleri düşük fiyatlara satarak başarısını kısa zaman içerisinde kanıtlama imkanına sahip oldu. Çok geçmeden, İspanya genelinde birçok Zara mağazası açılmaya başlandı. 1980’lü yıllara gelindiğinde ise; Amancio Ortega Gaon, ürünlerin teslim sürelerini minimalize etmek ve “anlık moda” olarak adlandırdığı moda değişimini daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmek adına yeni trendler ve yeni tasarımlar ortaya çıkardı. Bu yeniliklerin yanında üretim ve dağıtım sürecinde de bir takım değişimler yapıldı. Bu değişimlerle birlikte Amancio Ortega Gaon “hazır pişirilmiş” kıyafet olarak nitelendirdiği işin peşinden gitti. Böylece podyum ve sokak trendlerini yakından takip eti ve rakiplerinden çabuk davranarak gözlemlerini kreasyona dönüştürdü.

Amancio Ortega Gaon, yurt dışındaki ilk mağazasını 1989 yılında New York’ta açtı. 1999 yılına gelindiğinde Zara adı altında Zara Fragances ismiyle parfüm ve Zara Textures ismiyle kozmetik serisi piyasaya sürüldü. 1979 yılında Amancio Ortega Gaona’nın kuruculuğunu üstlendiği İnditex grubu (Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho) ürün çeşitliliğinin yanında, kaliteli sunumları ile de göz doldurdu. Amaç ise hiçbir zaman şaşmamış; otuz üç ülkede birden bini aşan butik sayıları ile birlikte modayı demokratikleştirmek olarak tanımlanmıştır.

Zara 1998-2002 yıllarında %146 oranını yakalayarak dünyanın en hızlı büyüyen moda firması olmuştur, bu oranı %103’lük oranla yine İspanyol Mango markası ve %91’lik oran ile İsveç markası olan H&M izlemiştir.